En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Förtrollad

Barn/Familj:
Fantasy:
Äventyr :
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(124 betyg)
Sätt ditt betyg:

Förtrollad Köp filmen på CDON
Barn/Familj:
Fantasy:
Äventyr :
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(124 betyg)

Handling: En bondflicka i en sagovärld blir kär i en prins, men blir förvisad av den onda drottningen till New York i den riktiga världen. Där blir hon kär i en gift man. Prinsen och drottningen följer efter henne till den riktiga världen och tvingar henne att välja mellan ett lyckligt slut i sagovärlden eller äkta kärlek…

Fakta:
År: 2007
Regissör: Kevin Lima
Originaltitel: Enchanted
Ursprungsland: USA
Längd: 01:47
Medverkande:
Amy Adams
Patrick Dempsey
James Marsden
Idina Menzel
Susan Sarandon
Timothy Spall
Rachel Covey
Julie Andrews
Fler personer
Bilder:


Fler bilder


Mest populära recensionerna

uncle_funk
gav betyget:

När ma gick på filmen så förvänta man sig något coolt, detta var mer än vad jag förvänta mig, urinblåsan kändes mindre och mindre när man satt och skratta genom filmen.

flingan94
gav betyget:

Ja du den här filmen är en ny Disney favorit! men förutsägbar!

wildpalm
gav betyget:

Förtrollad är precis som en av Disneys tecknade filmsagor... plus lite till. Jag charmas och underhålls i stort sett hela tiden. Visst blir det kanske lite för mycket av det goda, men vem bryr sig när man mår så bra av den. Stark trea!

Senaste recensionerna

djerryg
gav betyget:

Ok, de senaste disneyfilmerna jag sett nu är Tarzan, Herkules, Dumbo.. och ja nu har jag sett förtrollad också - och är allt annat än förtrollad. Spontant var det en tragisk komedi att helt enkelt våldta alla fina budskap som jag förknippat med disney. Den glada, fria och sjungande prinsessan blir helt enkelt omgjord till en New York-shoppande brud och blir tillsammans med en bitter alldaglig man som gör att hon dumpar paradiset, och är otrogen mot prinsen (som för övrigt blir en fördummad turist som gör reklam för new york). Budskapet är fruktansvärt och handlar om att stänga av fantasi och glädje för att växa upp och få medlemskap i "Desperate Housewifes". Jag kan inte ge annat än en etta i betyg, även om grafiken och annat är värt mer i betyg.

Noisome
gav betyget:

Gillar man Jim Carey så gillar man Yes man.

majzzan
gav betyget:

Rolig & romatisk film

mysgrabben
gav betyget:

En helt underbar och charmerande Disney film. Vacker historia, underbar musik och rolig.

Nienna
gav betyget:

En typisk romantisk komedi som är lite sämre än andra. Visst, den har sina roliga inslag men allt som allt blir den bara för smörig - vilket såklart också är grejen, att den ska bli så gullig och sötsliskig som möjligt.
Susan Sarandon och James Marsden är klockrena i sina roller som elak drottning respektive kärlekskrank prins. Det är överspelat till max och det är det som gör det så bra. I övrigt har inte filmen så mycket att erbjuda..

bananasplit_96
gav betyget:

I slutet blir filmen kanske lite förutsägbar, men i övrigt är den ett mästerverk! Den känns som en blandning av Snövit, Askungen och Törnrosa. Den är lite ovanlig för att den utspelar sig både i tecknade världen och riktiga världen. Man känner igen flera detaljer från klassiska sagor.

Isabellet
gav betyget:

Rätt söt, men för mycket färger eller vad man ska säga det blev lite för pampigt och barnsligt.

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-12-21
Filmpunkten-id: 15156
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Avförtrollad (2022)