En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Frenzy

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(29 betyg)
Sätt ditt betyg:

Frenzy Köp filmen på Discshop
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(29 betyg)

Handling: I London ororar en sexbrottsling, kallad slipsmördaren, polisen. Och på typiskt Hitchcock-manér leder polisens spår till en oskyldig man som måste kringå lagen för att bevisa sin oskuld genom att hitta den riktiga mördaren.

Fakta:
År: 1972
Regissör: Alfred Hitchcock
Originaltitel: Frenzy
Alternativ titel:Vanvett
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:56
Medverkande:
Jon Finch
Alec McCowen
Barry Foster
Billie Whitelaw
Anna Massey
Barbara Leigh-Hunt
Bernard Cribbins
Vivien Merchant
Michael Bates
Jean Marsh
Clive Swift
John Boxer
Madge Ryan
George Tovey
Fler personer

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Seg och händelsefattig i början, när filmen närmar sig upplösningen går allt däremot oväntat fort (den missstänkte behöver knappast jobba på övertyga om sin oskuld det konstaterar ju polisen själva). Intrigen är i grunden genialisk men känns till stor del förenklad i filmen som dessutom är väldigt förutsägbar och mesta tiden inte särskilt spännande. När den var slut kände jag, jaha var det slut redan. Det hade inte vart fel med mer fokus på upplösningen, känns som tanken var god men som engagemanget inte räckte till. En film gjord mest på rutin utan att därför bli direkt dålig. En dag på jobbet för Hitchcock eller så fick han inte göra färdigt filmen som han tänkt från början. Finns några riktigt bra humoristiska inslag också, sammantaget blir det en 3:a.

Shining_pearl_
gav betyget:

Inte så värst bra.. mest seg. Fungerar att kolla på en gång, just eftersom den är regisserad av självaste Hitchcock.

kaj08
gav betyget:

En av Hitchcocks lite underskattade filmer. Väldigt bra skådespelarinsatser och som vanligt fint filmad. Spänningen växer ju längre filmen går och som vanligt så förekommer en hel del humor i den här filmen precis som många andra av Hitchcoks filmer. Jag ger denna en 5-a i betyg.

Hilts
gav betyget:

Denna Hitchcock gillar jag iNTE. Den är knappast spännande och själva intrigen ger en känsla av déja vu.

Timoti
gav betyget:

En grym Hitchcock rulle, som visar mer än Alfred Hitchcock tidigare filmer. Filmen i sin helhet är mycket bra, skådespelarna var helt okej men inte de bästa, fotot är mycket bra, musiken är helt okej och den här filmen kunde ha varit tio minuter längre. Slutet var rätt bra. Alfred Hitchcock har gjort en till lyckad film som aldrig blev seg eller långtråkig.

Hanson
gav betyget:

Har inte sett så många Hitchcock-filmer men av de jag sett är det här den bästa.

Spännande med lysande skådespelare i rollerna.

NHL
gav betyget:

Hitchcocks näst sista film är sevärd om än långt ifrån hans bästa. Man ser att han har utvecklat sina kunskaper när det gäller regin. Man får lite italienska "Giallo" vibbar här och där då man kan skönja vissa likheter med den genren.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1535
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: