En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Quelli della calibro 38

Kriminal:
Thriller:
Drama:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Quelli della calibro 38 Köp filmen på CDON
Kriminal:
Thriller:
Drama:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(2 betyg)

Handling: Kommisarie Vanni för ett fruktlöst krig mot ett gäng ledda av en man som kallas Black Angel. Efter att Vannis fru mördas, som en hämndaktion för att han i en razzia dödat Black Angels bror, så får Vanni klartecken att bilda en hemlig specialstyrka utrustade med olicensierade Colt 38 revolvrar. Under tiden har Black Angel satt en kedja händelser i rörelse som sätter stadens alla invånare i fara.

Fakta:
År: 1976
Regissör: Massimo Dallamano
Originaltitel: Quelli della calibro 38
Alternativ titel:Colt 38 Special Squad
Ursprungsland: Italien
Längd: 01:50
Medverkande:
Marcel Bozzuffi
Ivan Rassimov
Carole André
Franco Garofalo

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

Överraskande bra Poliziesco med en produktionskvalitet som höjer sig över mängden i genren. Dallamano visar fin känsla i hur han vill ha fotot. De första 20 minuterna bjuder på högt tempo och underhållning, även om den inte bibehåller det genom hela filmen så är den gedigen. Rassimov är alltid sevärd, så även här som iskall skurk. Ok musik av den alltid så stabile Cipriani. Bra stunts och scenen med den röda lilla Fiaten som åker på tåget är både originell och cool.

Czechflash
gav betyget:

Övertygande italiensk kriminalfilm med mycket fart, coola karaktärer, bra foto och musik. Inte lika känd som vissa andra i genren, men enligt mig en av de bästa. Tappar lite efter första 20 minuterna, men tar sig sen igen.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 15692
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: