En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Rolling Thunder

Drama:
Action:
Kriminal:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(3 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Action:
Kriminal:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(3 betyg)

Handling: Vietnamveteranen Charles Rane (William Devane) återvänder till Texas efter flera års fångenskap i ett vietnamesiskt fångläger. Han får svårt att anpassa sig till sitt nya liv och finner snart att han glidit isär från sin familj. När han sedan tillsammans med frun och sonen blir brutalt rånade blir måttet rågat. Med sin gamle Vietnam polare Johnny Vohden (Tommy Lee Jones) tar de en gruvlig hämnd på rånarna...

Fakta:
År: 1977
Regissör: John Flynn
Originaltitel: Rolling Thunder
Ursprungsland: USA
Längd: 01:35
Medverkande:
William Devane
Tommy Lee Jones
Linda Haynes
James Best
Dabney Coleman
Lisa Blake Edwards

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

En av de mest klassiska s.k. vigilante filmerna från 70-talet. hade gärna sett att man mörsade på ännu mer, men man kan inte misslyckas med ett sådant tacksamt tema i den här B-genren. Devane passar bra som den lite stele krigsveteranen Charles Rane. Tommy Lee Jones som hans polare Johnny Vohden får spela andrafiolen här. Filmen har sina stunder, men håller inte hela vägen tyvärr. Quentin Tarantino som älskar den här typen av filmer startade ett distributionsbolag som hette "Rolling Thunder", som en hyllning till just den här filmen.

Czechflash
gav betyget:

Det finns en del såna här vigilante-filmer från 70- och början av 80-talet. Man bygger upp en stark karaktär och en story istället för att bara ha en massa action. Hade dock velat ha mer action och lite bättre actionscener där han är ännu mer våldsam. Men en bra avslutning gör mycket för filmen och "Mr. Hook" är cool !

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 17132
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: