En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Control

Musik:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(26 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Musik:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(26 betyg)

Handling: Denna biografiska film skildrar ikonen Ian Curtis korta men intensiva liv. Vi får en inblick i hans framgångsrika karriär i bandet Joy Division, men även baksidan av den med allt ifrån svåra hälsoproblem till otrohet.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Anton Corbijn
Originaltitel: Control
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 02:01
Medverkande:
Sam Riley
Samantha Morton
Craig Parkinson
Alexandra Maria Lara
Joe Anderson
James Anthony Pearson
Toby Kebbell
Andrew Sheridan
Nigel Harrison
Nicola Harrison
Matthew McNulty
Ben Naylor
Tim Plester
Robert Shelly
Fler personer
Bilder:


Fler bilder

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

en rätt okej som får en svag fya för den va jäklig intressant

Savannah
gav betyget:

Jag hade hoppats på mer, eftersom filmen blivit så upphaussad. Filmens Ian Curtis verkar plågad filmen igenom, men man tillåts aldrig krypa under hans skal eller förstå hur han känner. Tidsmiljön och musiken är riktigt bra, men överhuvudtaget får man fler frågor än svar av denna film.

carlstrom
gav betyget:

Blev något besviken måste jag erkänna, hade dock otroliga förväntningar. Musiken fungerar väldigt bra, vilket var väntat, detsamma med cinematografin. Rent över annars var det en bra film, men av en ren subjektiv slump så fungerade inte filmen till hundra för mig. Har ingen direkt vettig förklaring. Men en bra film med ett mycket bra slut som förtjänas att ses, stark trea.

DropDead
gav betyget:

Mycket cool film, men som jag förstår att inte alla kommer gilla. Som bara kompisen jag såg den med tyckte den var alledes för seg och konstig.

Men man kan inte se det här som bara en film, det är en biografi om ett band, ett av 70 talets största. Den är ruskigt snyggt fotad, tack vare Anton Corbijn som regissör. Skådespeleriet var i hög klass, särskilt då Sam Riley som är skrämmande lik Ian Curtis. Att den är i svartvitt gjorde filmen ännu bättre. Den slet mig in i 70 talets gråa England, Macclesfield för att vara exakt. Och musiken. Alla Joy Divisions höjdare, bla Love Will tear us Apart, Transmission och Atmosphere som kommer så lägligt och häftigt att jag blir lite andlös faktiskt. Ni vet när han tagit självmord..*

Som sagt, en cool film och jag är enormt nöjd att jag köpte den efter att jag hört så gott om den!


Shining_pearl_
gav betyget:

En mycket intressant film om sångaren Ian Curtis korta men intensiva liv. Det är fint att se en människa ge så mycket av sig själv till musiken. "Love will tear us apart."

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-01-11
Filmpunkten-id: 17279
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: