En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Falskmyntarna

Drama:
Krig:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(21 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Krig:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(21 betyg)

Handling: Salomon Sorowitsch är en judisk konstnär som för att rädda sitt eget liv samarbetar med nazisterna i en plan att förstöra de allierades ekonomi genom att infiltrera falska pengar och samtidigt fylla sina egna kassakistor med amerikanska dollar och engelska pund.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Stefan Ruzowitzky
Originaltitel: Die Fälscher
Alternativ titel:The Counterfeiter
Alternativ titel:The Counterfeiters
Ursprungsland: Österrike , Tyskland
Längd: 01:38
Ingår i tema: Andra Världskriget

Medverkande:
Karl Markovics
August Diehl
Devid Striesow
Martin Brambach
Dolores Chaplin
August Zirner
Marie Bäumer
Veit Stübner
Sebastian Urzendowsky
Andreas Schmidt
Tilo Prückner
Lenn Kudrjawizki
Arndt Schwering-Sohnrey
Werner Daehn
Fler personer
Bilder:


Fler bilder

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

3+

Borr
gav betyget:

Något gör att jag måste sätta en 4:a på denna. Vet inte riktigt vad det är, men allt känns så bra fångat. Oförutsägbar och spännande hela tiden. Huvudrollen spelas väldigt bra. Kanske inte en film man ser om många gånger, men en eller två gånger absolut.

Hilts
gav betyget:

En helt klart intressant film som behandlade en verksamhet under kriget, som jag inte hade någon koll på. Filmens svarta och ironsika humor gillade jag och skådespeleriet var riktigt bra. Trots detta kan det inte blir mer än en stark trea i betyg. Det känns ändå trots allt som en "engångsfilm"

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en film som utspelar sig under andra världskriget som skildrar hur fängslade judar användes av nazisterna för att förfalska brittiska pund. Mycket intressant historia som berör en aspekt av andra världskriget som jag aldrig hade hört talas om. Misslyckas med introduktionen av framför allt huvudkaraktären, vilket gör att inledningen upplevs hafsig. När man väl kommer in i historien blir det dock betydligt bättre. Oscarbelönad för bästa utländska film 2008.

MaliciousDelight
gav betyget:

Ganska tråkig film. Trodde den skulle vara bättre. Men vissa scener var väldigt starka och skådespelarna var helt okej. Så godkänd är den. Men inte mer än så.

NHL
gav betyget:

En liten besvikelse. Den är ju trots allt oscarsnominerad i kategorin bästa utländska film. Markovics i huvudrollen övertygar, men det gör tyvärr inte resten av filmen som saknar den där riktiga tyngden i den här typen av film. Men akademin gillar ju sånt här.

Czechflash
gav betyget:

Hade förväntat mig en lite bättre film som kanske skulle vara smartare i sitt utförande. Ett plus till Karl Markovics i huvudrollen, men ett minus till musiken som ofta inte höll måttet.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-01-11
Filmpunkten-id: 17541
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: