En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

27 Dresses

Komedi:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(139 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(139 betyg)

Handling: Efter att ha varit brudtärna 27 gånger blir Jane plötsligt tveksam då hennes syster ska gifta sig med hennes chef som hon är hemligt förälskad i.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Anne Fletcher
Originaltitel: 27 Dresses
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Katherine Heigl
James Marsden
Malin Åkerman
Edward Burns
Melora Hardin
Judy Greer
Maulik Pancholy
Fler personer
Bilder:

Copyright AB Svensk Filmindustri
Fler bilder


Mest populära recensionerna

tessan81
gav betyget:

Jane är den eviga brudtärnan som blivit expert på att organisera bröllop åt vänner och bekanta. Själv drömmer hon så klart om sitt eget sagobröllop med mr Right. Jane har sedan lång tid tillbaka varit övertygad om att det är hennes chef, som hon ställer upp på i alla väder. Så när en annan man dyker upp i hennes tillvaro och aspirerar på att vara något för henne, varken vill eller kan Jane se att det vore möjligt. Men så när Janes syster träffar hennes chef och de fattar tycke för varandra och det vankas bröllop som Jane ska ordna så börjar måttet vara rågat för henne.

En rom-com med bröllopstema där, å ena sidan, dramaturgin är hopplöst förutsägbar och karaktärerna stereotypa. Å andra sidan är "27 dresses" en småmysig och småtrevlig film. Huvudrollen spelas av Katherine Heigl och jag tycker hon fungerar utmärkt. Hon har en komisk timing och glimten i ögat och behåller samtidigt en trovärdighet i de mer dramatiska scenerna.

kaj08
gav betyget:

En typisk tjejfilm som väl inte riktigt passar min smak. Småtrevligt och gulligt, men lite väl löjligt för min smak. Bra skådespeleri, men Malin Åkerman förstör tyvärr filmen med sin pinsamma insats. Jag har svårt att förstå hur hon fått en roll i denna ändå rätt ambitiösa film.

a_queer_star
gav betyget:

En riktigt bra romantisk komedi. Får en stark 4:a av mig.

Senaste recensionerna

albinmovie
gav betyget:

En fin romantisk komedi film som lika gärna skulle kunna vara på riktigt & regisören har gjort ett jätte bra jobb! så en stark 4 av mig!

Rymdis
gav betyget:

Inte direkt bra, men inte riktigt lika usel som många andra filmer i genren. Nätt och jämnt godkänd av mig. Den som älskar amerikanska romantiska komedier kommer säkert att uppskatta den.

Sweet_Jenny
gav betyget:

Mycket bra romantisk komedi! Kommer se denna flera gånger. Rolig och romantisk.

Hilts
gav betyget:

Väldigt lättsmält och lättglömt...

Nienna
gav betyget:

En helt okej film men den känns inte speciellt nyskapande, man har sett det hela många gånger förut. Trots det så har den något som gör att man vill se den i alla fall. James Marsden känns perfekt i sin roll som den irriterande men samtidigt charmiga killen som Jane från första stund tycker illa om.

druvs
gav betyget:

rätt mysig.. men kan inte ge den mer än 3. liknar andra filmer för mycket.

henriette
gav betyget:

Jag tycker att den filmen var bra och levde upp efter mina förhoppningar. Det är en rolig och en söt film. Och huvudspelaren är så otroligt snygg. Jag tycker att man ska se den här filmen, tyvärr är det bara en liten fredagsfilm, men klart sevärd.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-03-28
Filmpunkten-id: 17554
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: