En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Margot at the Wedding

Drama:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(10 betyg)

Handling: Margot bestämmer sig för att ta med sin son och hälsa på sin syster Pauline efter att hon tillkännagivit att hon ska gifta sig med den inte så imponerande Malcolm. Det tar inte lång tid innan konflikterna är igång.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Noah Baumbach
Originaltitel: Margot at the Wedding
Ursprungsland: USA
Längd: 01:32
Medverkande:
Nicole Kidman
Jennifer Jason Leigh
Jack Black
John Turturro
Ciarán Hinds
Zane Pais
Flora Cross
Halley Feiffer
Michael Medeiros
Sophie Nyweide
Justin Roth
Fler personer
Bilder:

Copyright United International Pictures AB (UIP)

Senaste recensionerna

Rymdis
gav betyget:

Jack Black passar visst bra i sin roll, det är alla hans andra roller som han inte passar i. :-)

lindajjj
gav betyget:

Nej, den gubben går inte. Det duger inte att göra alla alldagliga och låta allt gå i brunt och och vara äkta och kladd med naglar och hudbitar och onani och nakna oattraktiva människor och stoppa in lite borderline och allmän neuros. NÅGOT mer måste faktiskt till för att det ska bli en trea.

flingan94
gav betyget:

Jätte bra film men lite anorlunda..

Savannah
gav betyget:

Alla mår bra...eller inte! Denna berättelse om två neurotiska systrar från en dysfunktionell familj saknar tyvärr riktning och fördjupning - samt en fungerande dramaturgi. Filmen har sevärda och känslomässigt smärtsamma inslag och en välskriven dialog och är Kidman hyfsat (och hälsosamt) nedtonad. Tyvärr räcker det långtifrån ända fram, eftersom frågetecknen hopar sig i huvudet när man lämnar biosalongen. Helhetsintrycket förbättras inte av att Zane Pais (som spelar Nicoles son) samt Jack Black helt felcastade enligt mig - hur tänkte rollbesättaren egentligen? - och de "komiska" inslagen faller platt. Absolut inte en film för alla, men något för er med erfarenhet av separationsångest, kommunikationsproblem - eller att vara del av en familj som inte är som alla andra.

Shining_pearl_
gav betyget:

En intressant och gripande film, som även var lite konstig. Alla människor i den var konstig på något vis och sådant gillar inte jag. Skumt slut också. Ändå sevärd en gång.

kaj08
gav betyget:

En lite annorlunda och till viss del märklig film. Jag vet inte i vilket fack den ska placeras. Jag hade förväntat mig en svart komedi, men det här är mer ett drama, om ett par personers rätt trista tillvaro. Bra skådespeleri, men Jack Black passar inte in i sin roll. Lite tråkigt att han även här ska spela någon slags halvmisslyckad rockstjärna.

Det är inte mycket handling i filmen, och eftersom det aldrig livas upp utan bara nästan blir komiskt ibland blir det hela en ganska så trist och slätstruken historia till slut. Betyget kan tyvärr inte bli bättre än en 2-a, även om det finns stunder där man märker att det skulle kunna vara ett mästerverk.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-05-16
Filmpunkten-id: 17613
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: