En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Room 205

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,0
(1 betyg)

Handling: Katrine har precs börjat på ett college i Köpenhamn. Där möts hon av trakasserier, mobbning och hån från de boende. "Antingen är hon med dem eller emot dem". Sättet de behandlar Katrine på är kusligt likt vad som hände på skolan för 20 år sedan, när en ung kvinna blev våldtagen och mördad av eleverna. Snart börjar det hända kusliga saker på skolan...

Fakta:
År: 2007
Regissör: Martin Barnewitz
Originaltitel: Kollegiet
Ursprungsland: Danmark
Längd: 01:30
Medverkande:
Neel Rønholt
Mikkel Arendt
Julie Ølgaard
Mira Wanting
Jon Lange
Bilder:


Fler bilder

Senaste recensionerna

Lepre
gav betyget:

En skrattretande dålig skräckfilm som jag såg på Stockholms Filmfestival 2007. Hela publiken skrattade varannan minut. Det är konstigt, för filmen hade sina stunder, ibland lyckades Room 205 skaka till vissa i publiken. Men det gör inte så mycket mot nerverna när man en minut senare sitter och gapskrattar. Detta mycket tack vare dialogen och vissa "skådisars" pinsamma agerande.

Förutsägbart, gammalt konceptet, dåliga skådisar och en tråkig jäkla story. En etta blir det, varken mer eller mindre. Visst hade den ett visst underhållningsvärde, att den var rolig, men då skulle de gjort en skräckkomedi eller parodi. Nu gjorde de lite fel.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 17939
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: