En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Don't Say a Word

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(50 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(50 betyg)

Handling: En morgon upptäcker psykiatern dr Nathan Conrad att hans dotter är försvunnen och lägenheten elektroniskt övervakad. Han blir kontaktad av de brutala kidnapparna, men de begär inte pengar. De vill att dr Conrad ska locka fram ett sex-siffrigt nummer ur en ung mentalpatients komplexa hjärna och om de inte får som de vill hotar de att döda hans enda barn. Klockan tickar, patienten säger inget och dr Conrad tvingas till djärva handlingar för att locka fram numret från patienten.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Gary Fleder
Originaltitel: Don't Say a Word
Ursprungsland: USA
Längd: 01:53
Medverkande:
Michael Douglas
Sean Bean
Brittany Murphy
Skye McCole Bartusiak
Guy Torry
Jennifer Esposito
Shawn Doyle
Victor Argo
Conrad Goode
Paul Schulze
Lance Reddick
Famke Janssen
Oliver Platt
Aidan Devine
Fler personer
Bilder:


Mest populära recensionerna

moivestar
gav betyget:

Filmen känns skakig på något sätt. Det hänger inte ihop. Jag hänger inte med.
Dialogerna känns tomma och intetsägande precis som skådespelarna, som inte gör någon speciellt bra insats alls här! Lite känsla om jag får be.
Historien är egentligen bra. Eller idén om det hela. Men vad blev det? Ett fall pladask ner. Det gick inte att förverkliga. Det känns inte äkta helt enkelt.

Sophie
gav betyget:

En spännande thriller som balanserar mellan en löjligt långsökt handling och en oförutsägbar och gripande historia. Slutet lämnar väl många frågor obesvarade, men detta är ändå en mycket bra film.

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Börjar segt men växer till slut till en ganska bra thriller gav den först en svag 4:a, men efter att ha sett den flera ggr höjer jag den till 5:a, det är en mycket bra thriller Douglas gör en av sina bästa prestationer även Brittany Murphy gör en mycket bra prestation.

Shining_pearl_
gav betyget:

En intressant och ganska spännande film, även om det avtog mot slutet. Bra skådespelarinsatser. R.I.P Brittany.

Filmälskarn
gav betyget:

Den här filmen gillar jag!

MJlover
gav betyget:

åh, fy sjutton! ÄLSKA DENNA FILM!

Emiam
gav betyget:

En klar 4 i sin egen genre, men en - 4 som film.

Tagline: ...I'll never tell.

En riktigt bra & spännande thriller m smart handling/manus. Lite nytt, bra skådespel av främst Brittany Murphy. Mkt välgjord. Hamnar definitivt i DVD-samlingen.

Trivia: Skye McCole Bartusiak was particularly proud of the fact that she taught Famke Janssen to play with a GameBoy during shooting. (In the movie, Janssen's character has to play GameBoy.) / The Canal Street subway station was actually filmed in Toronto's "Bay Lower" unused subway station. $150,000 was spent on set dressing alone. The TTC (Toronto Transit Commission) was so impressed with the New York conversion that they actually requested the set to be left up after filming was completed to attract future filming revenue. The set remained for about three weeks until TTC fire inspectors deemed the set a hazard (steel girders, signs and benches were plastic and wood), so the set was torn down and disposed of.

The_Shaolin
gav betyget:

Otroligt bra thriller! Den var bra i början men allteftersom filmen tog fart blev det riktigt jäkla spännande och nervpirrande. Jag kan rekommendera den här filmen till alla som gillar Thrillers och Michael Douglas!

amanda7
gav betyget:

jag ger filmen en två, för att jag tycker att den ligger någonstans mittemellan att vara bra och att vara dålig. filmen är någorlunda spännande men jag tycker att den tappar allt för mycket på slutet för att den ska få högre poäng. slutet är långdraget och den spännande stämningen är som bortblåst och ersatt med en känsla av uttråkighet. men jag tycker att brittany murphy och michael douglas spelar helt okej, och de olika händelserna och personerna kopplas fint ihop under filmens gång. en helt okej film, men den hade kunnat bli så mycket bättre

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 182
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: