En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Narkotikasmuggling

Kriminal:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(2 betyg)

Handling: En mystisk man kör över en polis efter en misslyckad stöld av en väska och dör själv på kuppen. Snart upptäcker polisen att allt handlar om knarksmuggling. De börjar utreda en liga som smugglar heroin från Asien till San Francisco. Ligan använder sig av kurirer som inte vet om att de smugglar knark. Dancer är en hänsynslös mördare som samlar in knarket från de intet ont anande kurirerna. Till sin hjälp har han den lite mer filosofiske partnern Julian.

Fakta:
År: 1958
Regissör: Don Siegel
Originaltitel: The Lineup
Ursprungsland: USA
Längd: 01:26
Medverkande:
Eli Wallach
Robert Keith
Richard Jaeckel
William Leslie
Mary LaRoche
Emile Meyer
Marshall Reed
Raymond Bailey
Vaughn Taylor
Fler personer

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

Skön liten pärla av Don Siegel. Eli Wallach stjäl hela filmen precis som han gjort i andra filmer. Han spelar en psykopatisk mördare och gör det alldeles förträffligt. Filmen rör sig hela tiden framåt och är intressant ända till slutet. Underskattad och bortglömd Siegel-rulle väl värd en titt.

Czechflash
gav betyget:

Filmen tar ordentlig fart när Eli Wallach kommer in i bilden efter ungefär en halvtimme. Och efter det är detta en mycket bra och trevlig film. Ett kriminaldrama och kanske lite film-noir med en bra story, en utmärkt Wallach och flera minnesvärda repliker och scener.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 18295
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: