En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Changeling

Mysterium:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(107 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Mysterium:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(107 betyg)

Handling: En mors böner besannas när hennes kidnappade son en dag återvänder. Men hon börjar snart misstänka att det faktiskt inte är hennes son.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Clint Eastwood
Originaltitel: Changeling
Ursprungsland: USA
Längd: 02:20
Medverkande:
Angelina Jolie
John Malkovich
Geoffrey Pierson
Jeffrey Donovan
Jason Butler Harner
Colm Feore
Amy Ryan
Michael Kelly
Gattlin Griffith
Fler personer
Bilder:

Copyright United International Pictures AB (UIP)


Mest populära recensionerna

NHL
gav betyget:

Numera vet man att när Clintan står för regin så bjuds man på högkvalitativt material, Changeling är inget undantag. Det är ingen högoddsare att det kommer att bli ett antal Oscarsnomineringar för filmen. Angelina Jolie gör kanske sin bästa prestation någonsin, hon är mycket övertygande i sin roll som mamman. Även Jason Butler Harner spelar mycket bra som Gordon Northcott. Malkovich är alltid stabil och Jeffrey Donovan gör även han bra ifrån sig.

Filmens story går hela tiden framåt och jag tycker att trots sina 2:20 så känns den inte onödigt lång. En av 2008 års mest sevärda filmer.

kaj08
gav betyget:

Ett starkt verklighetsbaserat drama som utspelar sig på slutet av slutet av 20-talet och en bit in på 30-talet. Vi får följa korrupta snutar och en förtvivlad ensam kvinna i jakten på rättvisa angående vad som hänt sin sin.

Clint Eastwood visar ännu en gång sin förmåga att skildra något väldigt trovärdigt och äkta. Väldigt bra skådespelarinsatser och miljöerna är mästerliga. Tyvärr kan det på slutet verka som även Eastwood blivit påverkad av hur amerikanska filmer ska sluta, för det känns lite väl tillrättalagt vissa bitar gentemot hans tidigare mästerverk. Betyget landar ändå på en klar 4-a.

Savannah
gav betyget:

Gripande, dyster, hoppfull och klart sevärd film. Man slipper dessutom förutsägbarhet och klichéer - grymt ovanligt för en Hollywoodproduktion! Jolie är oerhör trovärdig i sin roll och Eastwood bara MÅSTE fortsätta sitt filmskapande - we need you, man!

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Kanske den svagaste bland mina femmor så här långt, baserad på en mycket intressant historia, genomgående mycket bra skådespelare och klockren regi, lite Hollywood skruvad men inte mer än man står ut. En film som överträffade förväntningarna trots att de var högt ställda.

Borr
gav betyget:

Riktigt underhållande och spännande. Lång, men tiden fylls ut rätt väl.

moacorse
gav betyget:

Så sjukt sevärd film! Jag grät floder!

lill_saasta
gav betyget:

Clint Eastwood has done it again! En grymt bra film med en otroligt gripande story, jag rekommenderar starkt att man ser den!

Isko
gav betyget:

Filmen blir väldigt tjatig eftersom att den är väldigt lång. Drygt 2 timmar. Filmen skulle ha varit helt suverän om man skulle ha kortat ner den ungefär 30 min.
Om du gillar drama så ska du se denna film. Helt klart sevärd film, men det är ju många som är det. Den var lite för seg för min del. Vill ha lite mer fart i filmerna. Och det får man oftast om dom inte är så värst långa.

Flora
gav betyget:

jag kan inte fatta att detta har hänt på riktigt, helt sjukt. angelina är helt okej, såsom alla andra. men denna handiling skär sig lite med hollywood-känslan man får. äh, jag vet inte riktigt, men några tårar fällde jag allt.

MaliciousDelight
gav betyget:

Jag blev besviken. Hade väldigt höga förväntningar som tyvärr inte filmen nådde upp till. Men den var bra ändå. Tyvärr så kände jag att slutet blev för mycket och för krångligt. Därefter får den en stark trea.

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-01-09
Filmpunkten-id: 19697
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: