En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Kaktusblomman

Komedi:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Kaktusblomman Köp filmen på Discshop
Komedi:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(9 betyg)

Handling: Ungkarlen Julian tycker att hans liv är perfekt. För att slippa binda sig har han sagt till sin älskarinna att han är gift och har barn.

Fakta:
År: 1969
Regissör: Gene Saks
Originaltitel: Cactus Flower
Ursprungsland: USA
Längd: 01:43
Medverkande:
Walter Matthau
Ingrid Bergman
Goldie Hawn
Jack Weston
Rick Lenz
Vito Scotti
Irene Hervey
Eve Bruce
Irwin Charone
Matthew Saks
Fler personer

Senaste recensionerna

Gunnar Bergquist
gav betyget:

Ett genialt manus. Scenen när WM med femton sekunders fördröjning inser att den minkstola han skickat till älskarinnan bärs av hans mottagningssköterska är något av det roligaste som kan ses. Det är också en poäng att alla huvudpersoner är i grunden snälla och omtänksamma personer som just därför gör en riktig röra av allt.

Hilts
gav betyget:

Nja, blev inte direkt imponerad. Skrattade faktiskt inte en enda gång. Bra skådisar dock.

rush
gav betyget:

Denna film har sina stunder och en bra behållning av skådespelar, dialog och vändningar. Rick Lenz är härlig och Hawn är duktig i sin rollfigur med pippig röst. 3+

Audrey T
gav betyget:

Goldie Hawns första film är en söt förvecklingskomedi där Walter Matthau spelar en tandläkare som blir förtjust i den unga Toni (Goldie Hawn) och Ingrid Bergman spelar hans tandsköterska som mot sin vilja blir indragen i kärlekshistorien. Ingrid Bergman är sällsynt stel och konstig, hon dansar t.o.m som en robot. Detta kanske är regissörens mening men hon gör ett svagt intryck, närmast pajasaktigt. Goldie Hawn har inte hittat sin stil ännu i denna tidiga roll och gör heller ingen större succé. Varför hon vann en Oscar är för mig helt oförståligt. Historien är rolig om än förutsägbar och ger en stunds underhållning.

NHL
gav betyget:

Charmig och glad liten komedi. Har sina svackor men är i överlag klart sevärd. Bra samspel mellan skådisarna. Stark trea i betyg.

Czechflash
gav betyget:

En skön komedi med fina prestationer av samtliga involverade där Goldie Hawn vann en Oscar för bästa biroll i sin filmdebut. Walter Matthau och Ingrid Bergman är inte mycket sämre, likaså debutanten Rick Lenz som påminner om en ung James Stewart. Rolig, välspelad och charmig komedi.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1976
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: