En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Baksmällan

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(176 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(176 betyg)

Handling: Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen.

Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet.

Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är.

Fakta:
År: 2009
Regissör: Todd Phillips
Originaltitel: The Hangover
Ursprungsland: USA
Längd: 01:40
Ingår i tema: Kattdjur

Medverkande:
Bradley Cooper
Ed Helms
Zach Galifianakis
Heather Graham
Jeffrey Tambor
Justin Bartha
Rachael Harris
Sasha Barrese
Ken Jeong
Mike Tyson
Mike Epps
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Bros. Pictures


Mest populära recensionerna

tessan81
gav betyget:

Tre kompisar vaknar upp utan både minne och den blivande brudgummen efter en hejdundrande svensexa. En desperat jakt börjar för att ta reda på vad som egentligen hände.

Bitvis är det fantastiskt underhållande när grabbarna trevande tolkar olika ledtrådar som de finner. Ett plastarmband från ett sjukhus, en bebis i garderoben och en tiger i badrummet. De har onekligen mycket att fundera på. Det är det oväntade och oförutsägbara som är "Baksmällans" stora fördelar. Tyvärr tycker inte jag att det är lika roligt när dimman lättar, det hade varit önskvärt med lite mera edge i storyn mot slutet.

Alan är en oförglömlig karaktär och "Baksmällan" är en mycket sevärd komedi. Stark trea.

kaj08
gav betyget:

Doug ska gifta sig och några av hans vänner tar med honom till Las Vegas på svennsexa. Dagen efter svennsexan vaknar vännerna upp i en lyxsvit, med en tiger på toaletten och med en bebis i garderoben. Doug är dessutom spårlöst försvunna. Det låter kanske inte som någon vidare handling, men filmen är mycket bättre än man kan tro.

Det är framförallt vännernas jakt på att hitta Doug som stundtals är riktigt roligt. Ingen kommer ihåg något av svennsexa-natten, men ganska snart framgår att de varit med om en hel del tokigheter under natten.

En rolig komedi, som innehåller många billiga skämt, men samtidigt är lite finurligt samt med en härlig och skön varm humor i.

Jollanboll
gav betyget:

hm, en rolig film trots allt, som lyckats göra lite extra och dessutom får till en värdigt slut, (något som inte görs allt för ofta).
Själva temat med komedin typ en fyllekväll i Las Vegas får míg till en början inte att hoppa av glädje, men det ska sägas att dem gör det bra. Varje kille i gänget har sin angivna roll att spela på, såklart... och det blir roligt. Minus var annars delen med Mike Tyson, den kunde de skipat och infört nåt annat, dessa scener kändes mer som för sakens skull än något annat.
En svag trea till denna film.

Senaste recensionerna

YasmineWilterius
gav betyget:

Awesome! Att jag skrattar mig igenom hela den här filmen säger allt. Den är jävligt rolig helt enkelt!!

wildpalm
gav betyget:

Modern, cool och verkligen superrolig komedi. Finns inte mycket att tillägga.

ILoveMovies
gav betyget:

Suvären, det här är komedi ;)

ToTTer
gav betyget:

En av de bästa komedierna i min mening de senaste åren, har en genomgående känsla av varm humor från början till slut!

Milla86
gav betyget:

En riktigt rolig komedi. Jag gillar när det blir förvirrade situationer och kvicka kommentarer i stället för när folk ramlar.

Killarna har alla olika personligheter och de utvecklas allihop på sitt sätt under de få dagar de är i Las Vegas.

När de hittade bebisen i garderoben, trodde jag att det skulle bli lite likt Tre män och en baby, men det var inte så mycket fokus på barnet efter det. Vilket var tur! Det är aldrig roligt när man snor idéer rakt av från en annan film.

En sevärd film som jag varmt rekommenderar.

Mov3
gav betyget:

Haha, superrolig film.. beroende på vilken humor man har. Jag hade rätt för denna film! Helt SJUK film! Inget för den känslige ;)

Putte05
gav betyget:

Skruvat komedi som är snudd på en femma men som dock blir lite för mycket för min smag.

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-06-10
Filmpunkten-id: 21467
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Baksmällan del II (2011)
Baksmällan del III (2013)