En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Heat

Kriminal:
Thriller:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(132 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Kriminal:
Thriller:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(132 betyg)

Handling: Neil McCauley (Robert De Niro) är ledare för en rånarliga som planerar en stor stöt mot en bank i Los Angeles. Vincent Hanna (Al Pacino), en mycket skicklig och rutinerad polis är fast besluten att sätta dit McCauley och hans kumpaner innan de hinner skrida till verket. Snart är Vincent Hanna och hans kollegor på kollisionskurs med Neil McCauley och dennes gäng och en uppgörelse dem emellan är oundviklig.

Fakta:
År: 1995
Regissör: Michael Mann
Originaltitel: Heat
Ursprungsland: USA
Längd: 02:44
Ingår i tema: IMDb Top250

Medverkande:
Al Pacino
Robert De Niro
Val Kilmer
Jon Voight
Tom Sizemore
Diane Venora
Amy Brenneman
Ashley Judd
Mykelti Williamson
Wes Studi
Ted Levine
Kevin Gage
Dennis Haysbert
William Fichtner
Natalie Portman
Fler personer

Mest populära recensionerna

NHL
gav betyget:

Remake av Manns 'LA Takedown' som gjordes för TV 1989. Heat är klart bättre. Mycket bra känsla i shootoutscenen utanför banken, en av filmens höjdpunkter. Om inte slutet hade varit så konventionellt och förutsägbart så hade filmen fått absolut toppbetyg. Kilmers slutliga öde var bra, men annars var det ett riktigt fegt och dåligt slut...tyvärr.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en "rånarfilm" med många grymt bra skådespelarinsatser där Al Pacino lyser allra starkast. Man sympatiserar egentligen med både polisen och skurken och man har verkligen lyckats med att få djup på karaktärerna. Tråkigt nog så läggs i mitt tycke för lite fokus på själva kuppen och istället på massa saker runt omkring vilket gör att tempot i filmen blir för lågt. Frågan är om man ens kan kalla det för en kuppfilm.

BeckyLou
gav betyget:

Riktig bra polisthriller som är spännande hela filmen igenom. Alla skadespelarna är i sitt esse här men mest lysande är de Niro och Val Kilmer, Pacino spelar över lite som vanligt men det kan man överse med här.
Se filmen för den skickliga baknransscenen och polisjakten och självklart för scenen med De Niro och Pacino pa kafêet. Som nagon tidigare skrev här är det ren och skär filmmagi!

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Bara godkänt trots bra skådespelarinsatser och De Niro och Pacino i samma film. Filmen är för lång/händelselös, innehåller för lite spänning, samt saknar trovärdighet i minst ett avseende (kan inte precisera eftersom man inte får avslöja handlingen). Stark 2:a nära 3.

janne lindh
gav betyget:

Välgjord och välspelad amerikansk action. Men knappast något att minnas.

dawe100
gav betyget:

Otroligt spännande med rulle Al Pacino och
Robert De Niro i spetsen.
Underhållande story där jag främst inriktar mig på att det är intressant att se Pacino och Niro spela konkurrenter.

Med övertygande spel, hyffsat foto och en klockren story gör detta till en fyra, klart sevärd!

Borr
gav betyget:

Var nog egentligen lite för lång. Man glömde nästan bort början av filmen när man kom till slutet. Dessutom tog det ett tag att komma in i filmen. Men det var bra handling och spännande slut.

freddyvonmetal
gav betyget:en av mina favoritfilm..de niro pacino och val kilmer spelar så bra ihop..och sen actionscenen där på torget e så grym och bra.den här vart min favo film igår(2/1-2009) den här kan man verkligen se om flera gånger utan att tröttna trots den längden på filmen


mvh freddyvonmetal

fridalala
gav betyget:

Jag ÄLSKAR den här filmen. Al Pacino och Robert de Niro dominerar i sina roller, klart bäst i hela filmen. Den här filmen har spänning, vackra foton och bra skådespelare.

Shining_pearl_
gav betyget:

Usch, vilken långtråkig film, den var alldeles för lång och rätt ointressant. Bra skådespelarinsatser ändå, så får bli en tvåa.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2175
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Made in L.A. (1989)