En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Machete

Action:
Kriminal:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(32 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Kriminal:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(32 betyg)

Handling: En prisjägare blir förrådd av de som hyrde honom och påbörjar en massaker för att hämnas sin före detta chef. Baserad på Robert Rodriguez' påhittade trailer "Machete" från "Grindhouse"

Fakta:
År: 2010
Regissör: Ethan Maniquis Robert Rodriguez
Originaltitel: Machete
Ursprungsland: USA
Längd: 01:45
Medverkande:
Danny Trejo
Michelle Rodriguez
Robert De Niro
Lindsay Lohan
Steven Seagal
Jessica Alba
Cheech Marin
Don Johnson
Jeff Fahey
Tom Savini
Carlos Gallardo
Donta Storey
Alicia Rachel Marek
Fler personer
Bilder:

Copyright 20th Century Fox

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Ingen film som sätter sig på minnet. Känns som en b-film, men den är ändå lite underhållande ibland.

Putte05
gav betyget:

Egentligen är detta ingen bra film, men den har sina stunder. Komiskt våldsam film som har sina stunder. Rolig att se för stunden men inget som kommer att gå till filmhistorien.

Hilts
gav betyget:

Efter "Planet Terror" levererar Robert Rodriguez en grymt häftig och underhållande rulle som det formligen sprutar adrenalin ifrån. Danny Trejo gör en av sina bästa roller som den härdade och granithårda Machete. Full rulle rakt igenom!

Hook
gav betyget:

Machete hugger sig fram

Machete är en lagman som efter att ha fått lida av förlusta att se sin fru och barn bli slaktade. Nu tre år senare blir han erbjuden 150.000 dollar att döda en senator i Texas, USA. Som försöker sätta stop för den lagliga samt olagliga invandringen i delstaten.
Machete flyr och spenderar alla sina tillgångar i nätverket av illegala flyktingar. För att hitta männen bakom dådet som gjort honom till en brottsling.

Stor skara action stjärnor som Machete måste slåss mot är Steven Segal, Jeff Fahey och Robert DeNiro. Machete får också bra kvinnligt sällskap med Jessica Alba och Michelle Rodriguez som är båse polis och revolutionärer som slåss mot de som behandlar alla mexikanske riktigt illa.

Stilen på filmen är som i Robert Rodriguez' film "Planet Terror" som ingår i duo-filmerna Grindhouse, där Machete hade en fejkad trailer som även Rodriguez hade ett stort nöje att göra. Danny Trejo själ hela showen och man vill se mer av honom i den här rollen.

Machete är rolig, blodig och har den här billiga looken som gör att man fokuserar sig mer på storyn och den usla skådespelarna som verkligen försöker göra något bra av något som var avsiktligen dåligt gjort. Filmen rycker av 70-tals nostalgi action och har en charm som får filmer har kunnat bevara trots sina utmärkta och hängivna skapare. Rodriguez gör en film om invandring och en film om revolution och om hämnd i en och samma veva och det blir en action rulle utan slut.

story: 2+
skådespelare: 3
regi: 3+

helhet: 3

Mer fakta:
Biopremiär: 2010-10-15
Filmpunkten-id: 22046
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Machete Kills (2013)