En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame

Action:
Kriminal:
Thriller:
Mysterium:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Kriminal:
Thriller:
Mysterium:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(1 betyg)

Handling: Detektiv Dee är en före detta polis som fängslades när han opponerade sig mot hur Kinas första kvinnliga kejsare tog sig till makten. Åtta år senare kallas han från fängelset till kejsarinnan. Någon eller något hotar henne. Två höga ämbetsmän har redan dött, till synes övernaturligt, genom självantändning. Hon är övertygad om att endast den polis hon själv fängslat kan rädda henne.

Fakta:
År: 2010
Regissör: Hark Tsui
Originaltitel: Di Renjie
Alternativ titel:Detective D (alt. titel)
Alternativ titel:Detective Dee
Ursprungsland: Kina, Hongkong
Längd: 01:59
Medverkande:
Andy Lau
Tony Leung Ka Fai
Bingbing Li
Carina Lau
Jean-Michel Casanova
Lu Yao
Chao Deng
Fler personer
Bilder:

Copyright Walt Disney International Pictures

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Hero vs. Sherlock Holmes

Prinsessan Wu skall krönas till Kinas först kvinnliga kejsare. Då till hennes ära byggs en 65 meter hög Buddha staty. När ett mord inträffar där offret självantänder inne från. Prinsessan anlitar detektiven Dee som sitter i högsäkerhets fängelse för högförräderi. Dee åttar sig fallet i utbytte för sin frihet. Men har är inte helt trovärdig för kungahuset som skickar med en av prinsessans trogna krigare att hålla koll på Dee. Mysteriet ökar dock när flera mord inträffar och allt pekar mot en kupp att störta den blivande nya kejsaren.

Hark Tsui har gjort filmer som "Zu Warriors", "Black mask 2" och "Seven Swords" kommer med en av de mest still rena filmerna på länge. Den är fylld av kluriga hemligheter och lösningar. Det är som att se en Kung Fu-version av Sherlock Holmes med Scooby-doo humor och liknande mysterium. Många mysterium känns väl igenom tänkta dock finns det vissa saker som gör att vi som inte är så insatta i mytologin och charmen kan tycka är fånigt och att det är så omöjligt att lyfta stockar som väger 50 kilo var eller ens flyga ett extra par meter.

Dee är en väldigt bra och underhållande film det ända som känns att man måste dra ned betyget är hur det avslutas och hur det hela är så uppenbart redan från början, så tyvärr ett mysterium räcker inte att rädda en film som redan från början blir mysterier, romantik, polisarbete, palatsintriger, kung fu, lite skräck och humor. Vad mer kan man begära av en film? Det skulle vara gigantiska masscener, fantastiska kostymer och byggnader episkt filmade i technicolor. Vilket det är också!

story: 3+
skådespelare: 4
regi: 3

helhet: 3+

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 22880
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Detective Dee: The Four Heavenly Kings (2018)