En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Snow White and the Huntsman

Action:
Äventyr :
Drama:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(45 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Äventyr :
Drama:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(45 betyg)

Handling: Snövit är den enda personen i riket vackrare än den onda drottningen, som i sin tur är ute efter att förgöra henne. Men den galna härskarinnan hade aldrig kunnat föreställa sig att den unga kvinnan som hotar hennes regim har tränat krigskonst med en jägmästare, utsänd för att döda henne...

Fakta:
År: 2012
Regissör: Rupert Sanders
Originaltitel: Snow White and the Huntsman
Ursprungsland: USA
Längd: 02:07
Medverkande:
Kristen Stewart
Chris Hemsworth
Charlize Theron
Ian McShane
Toby Jones
Nick Frost
Ray Winstone
Lily Cole
Bob Hoskins
Eddie Marsan
Rachael Stirling
Xavier Atkins
Fler personer
Bilder:

Copyright Universal Pictures

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

En spännande och underhållande film, det hände saker hela tiden. Bättre än jag väntat mig. Strålande skådespelarinsatser av Kristen Stewart, Chris Hemsworth och Charlize Theron. Stark trea.

wildpalm
gav betyget:

Bra version av den gamla sagan. Inget häpnadsväckande, men helt klart bra underhållning.

teddybjorn_tjej
gav betyget:

Var bra och spännande med bra intsatser av skådespelarna.

Emma84
gav betyget:

4- Jag gillar den här filmen. Den är spännande och har den där riktiga sagokänslan trots att den inte är tecknad.

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Bättre än väntat, trailern gjorde verkligen filmen orättvisa, men den klara fyran faller på två ologiska luckor i handlingen.

The_Shaolin
gav betyget:

Jag tycker att den här filmen hade allting. Snövit har gjorts om till en väldigt seriös saga. Många barnsligheter har tagits bort och ersatts med en mera seriös handling. Man får förklarat hur lilla snövit kunde hamna i ett mörkt slott tillsammans med en elak styvmor. Dom har tagit bort att snövit flydde till en stuga full med dvärgar där dom dansade och sånt där supergulligt. Dom har lagt in en stark, mystisk ensamvarg som kvinnorna kan tråna efter och som snövit kan ha en härlig fling med.
Häxan är mörkare och mäktigare. Allt är mera seriöst. Och eftersom jag redan från början gillar sagan om Snövit så blev det här helt underbart.

Dvärgarna finns självklart med. Men istället för att hoppa och leka och ha sig i ett hus och vara knäppa så följer dom med Snövit på något som liknar brödraskapet som vandrar med ringen till Mordor. Dom skapade klockrena dvärgar i den här filmen. Verkligen stereotypiska, lite smutsiga, öldrickande, roliga typer som lunkar omkring med yxor i händerna och som kan dunka in skallen på de flesta långa människor om dom så önskade det. Jag log och skrattade många gånger åt dvärgarna. Räckte med att bara se dom gå omkring så fick jag ett leende på läpparna.

Jag gillar verkligen Universumet dom hade skapat i den här filmen. Växterna, djurlivet, de goda krafterna och de onda krafterna som svävade omkring i skogen. Allt var underbart. Dom hade till och med tagit med Skogens ande som direkt taget ur Princess Mononoke. En vit ren med enormt stora horn. Jag blev väldigt glad när jag såg den anden i filmen. Jag tycker den renen är verkligen ett ikonväsen i Fantasy världen som verkligen hör ihop med skogen. Som ett slags skyddande väsen som tar hand om livet i skogen. Ett rent mästerverk!

fantaisha
gav betyget:

Riktigt bra film men ändå kändes det som att det saknades något så därför får den inte en 5:a. Däremot är Charlize Theron klockren i denna film!

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-06-08
Filmpunkten-id: 24123
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War, The (2016)