En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Play

Kriminal:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(9 betyg)

Handling: Tre unga pojkar blir anklagade för att ha misshandlat en lillebror till några okända pojkar och stulit hans mobiltelefon. De anklagade nekar och försöker visa sin oskuld. Men de blir övertalade att följa med för att "klara upp saken" med de fem okända pojkarna, samtliga med afrikansk bakgrund. Den rånade lillebrodern ska befinna sig i närheten och allt de behöver göra är att visa upp mobiltelefonen för honom. Om de inte har stulit telefonen så har de ju ingenting att oroa sig för, menar de. Trots att de svenska pojkarna förstår att de är dom själva som kommer bli rånade följer de frivilligt med...

Fakta:
År: 2011
Regissör: Ruben Östlund
Originaltitel: Play
Ursprungsland: Sverige, Danmark, Finland
Längd: 01:58
Medverkande:
Yannick Diakite
Kevin Vaz
Anas Abdirahman
John Ortiz
Sebastian Hegmar
Sebastian Blyckert
Abdiaziz Hilowle
Nana Manu
Fler personer

Senaste recensionerna

Jollanboll
gav betyget:

Skrämmande realistiskt och fruktansvärt välgjort. Ruben Östlund har gjort det igen, han har lyckats fånga oss i alla våra brister och essenser som människor. Detta är sannerligen inte en vanlig spelfilm i vanlig bemärkelse, utan en djupgående spegel av vår egen verklighet. Dialogerna är vackert avslöjande och skådespeleriet kryper in på bara skinnet.

Filmen är ingen magisk underhållning, men den säger desto mer om oss som människor. Bara att lyfta på hatten för en regissör av allra högsta klass.

Mer fakta:
Biopremiär: 2011-11-11
Filmpunkten-id: 24152
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: