En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Man Who Wasn't There, The

Kriminal:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(27 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(27 betyg)

Handling: Ed Crane är en tystlåten frisör under 40-talet. Hans förhållande med sin fru går allt sämre och han misstänker att hon har en affär med en välbärgad bekant som dessutom är gift. En dag kommer en kund in på hans salong och berättar om en ny stor idé – kemtvätten. Han behöver dock en kompanjon som kan bidra med pengar för att finansiera projektet. Ed nappar på erbjudandet, men behöver fixa fram pengar. Han bestämmer sig för att pressa sin frus älskare på pengarna i utbyte mot att han inte berättar om hans vänsterprassel.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Joel Coen
Originaltitel: The Man Who Wasn't There
Ursprungsland: USA
Längd: 01:56
Medverkande:
Billy Bob Thornton
Frances McDormand
Michael Badalucco
James Gandolfini
Katherine Borowitz
Jon Polito
Scarlett Johansson
Richard Jenkins
Tony Shalhoub
Christopher Kriesa
Brian Haley
Jack McGee
Gregg Binkley
Alan Fudge
Fler personer
Bilder:

Copyright Working Title Films
Fler bilder

Senaste recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Mycket stämningsfullt kriminaldrama med ypperliga skådisprestationer. Lite seg men det är också det som gör filmen speciell. Finns visst två varianter av filmen, en i färg och en i svartvitt. Jag såg den i färg, dock med en gråtonad nyans.

Emiam
gav betyget:

En 3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: The last thing on his mind is murder.

En hyfsat skön film av bröderna Coen, kanske delvis just för att den är svart/vit, men inte en av deras bästa. Absolut för seg stundtals tyvärr, vilket den tappar mest för betygsmässigt. Fin musik (soundtracket) och ok skådespel för kontexten.
Nej, detta hamnar inte i DVD-samlingen. Denna film kan man se om nån gång, men jag vill det inte. Håret reste sig inte på armarna.

Trivia: The title is taken from the Hughes Mearns poem "Antigonish". / The movie was filmed in color, then printed in black and white by special processing. / Because he trusted the quality of Joel Coen and Ethan Coen's work, Billy Bob Thornton agreed to do the movie before even reading the script.

Hilts
gav betyget:

Mycket stämningsfull film där det svart-vita fotot skapar en kuslig och bra thrilleratmosfär. Filmen är genomgående intressant och engagerande. Betyget blir 3+.

SquigBobbLe
gav betyget:

Gillar bara o brother where art thou av Coen.

Xenomorph
gav betyget:

En ganska bra film, men lite för seg och ointressant. Coen är inga favoriter hos mig.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en mysig film av bröderna Coen. Den är gjord helt i svartvitt och med en genuin 40-talskänsla. Precis som i deras tidigare filmer så är det udda karaktärer som skildras, men fortfarande med trovärdighet och med glimten i ögat. Annars är det en tragisk film om en man som inte känner sig sedd. Den får en stark trea i betyg.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 243
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: