En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Hotell Transylvanien

Barn/Familj:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(18 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Barn/Familj:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(18 betyg)

Handling: Dracula, och ett gäng klassiska monster som Frankenstein, Mumien, och Varulven, som driver ett lyxigt spa långt ifrån människornas värld i utkanten av Transylvanien nu när 2000-talets teknik gjort dem oviktiga, blir överbeskyddande när en pojke hittar dit och faller för grevens tonårsdotter...

Fakta:
År: 2012
Regissör: Genndy Tartakovsky
Originaltitel: Hotel Transylvania
Ursprungsland: USA
Längd: 01:31
Ingår i tema: Varulvar

Vampyrer

Medverkande:
Adam Sandler
Selena Gomez
Steve Buscemi
Kevin James
David Spade
Andy Samberg
Fran Drescher
David Koechner
Cee-Lo
Molly Shannon
Luenell
Fler personer
Bilder:

Copyright Sony Pictures
Fler bilder

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Universal Monsters i ny -klok- tappning

Dracvula har blivit änkeman och måste ta hand om sitt enda barn dottern Mavis. Han bygger en fristad för allla världens monster, för skydda dem från männskorna som dödade hans älskade hustru. Nu 118 år senare är det Mavis födelsedag och alla monster kommer för att hälsa på och fira. Men mavis högsta önskan är att komma ut i världewn och se den med sina egna ögon. En dröm som greven inte är förtjust i. Den överbeskyddande fadern biter dock i fel nacke då en 21-årig människor pojke kommer till hotellet.

En komisk och färgsprakande monster-krasch av alla de klassiska litterära monstren, som; den osynlige mannen, mumien, Frankensteins monster, Harryhausens skelett, tomma rustningar och massor av easter egg- överraskningar väntar i denna förstklassiga film som tar monster på allvar och har en logisk förklaring till deras position i den nya världen.

Faktum kvar står dock att filmen drar väldigt länge med den klassiska överbeskyddande fadern, lögner och svek dramaturgin som har setts alldeles för mycket i animerade filmer. Men filmen har sina ljusa stunder och komiska inslag så man garvar högt och lite för sig själv. Om man är en monster-fan är detta en film för er. Är ni nya till genren är det väldigt många ögonblick som går tillbaka till de gamla 30-tals filmerna och böckerna som skapade monstren.

Få filmer idag gör så här mycket respekt till sitt kän-material. dock är de sista minuterna med hipp-hopp bara fånigt och man som kanske inte har den musik typen kommer att bli besviken samt att monstren långtsamt under filmens gång tappar karaktär. Men det är barn film, och man får ta det med en nypa aska. Detta är årets kanske sista stora hit inom animerade filmer plus det är en perfekt Halloween film för både stora och små.

story: 2+
skådespelare (eng röster): 3+
regi: 3+

helhet: 4-

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-10-19
Filmpunkten-id: 24479
Filmen är animerad
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Hotell Transylvanien 2 (2015)
Hotell Transylvanien 3: En Monstersemester (2018)
Hotell Transylvanien 4 (2021)