En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Last Stand, The

Action:
Kriminal:
Komedi:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Kriminal:
Komedi:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(11 betyg)

Handling: Schwarzenegger spelar den äldre polisen Roy i en lugn liten amerikansk småstad nära den Mexikanska gränsen. En dag rymmer en farlig knarkung, Gabriel Cortez, från en fångtransport i Las vegas och beger sig mot gränsen i en ultrasnabb sportbil. Gabriel lyckas undkomma alla polisens försök till att få stopp på bilen och Schwarzenegger får i uppdrag av FBI att stoppa bilen med alla medel tillgängliga innan de har nått gränsen. Roy tar till sin hjälp invånarna i den lilla staden, bl.a den vapentokiga Lewis (Johnny Knoxville) som äger stadens vapenmuseum.

Fakta:
År: 2013
Regissör: Ji-woon Kim
Originaltitel: The Last Stand
Ursprungsland: USA
Längd: 01:47
Medverkande:
Arnold Schwarzenegger
Jaimie Alexander
Johnny Knoxville
Harry Dean Stanton
Genesis Rodriguez
Rodrigo Santoro
Forest Whitaker
Peter Stormare
Zach Gilford
Luis Guzmán
Daniel Henney
John Patrick Amedori
Eduardo Noriega
Chris Browning
Fler personer
Bilder:

Copyright Lionsgate

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

3+
Usel trailer. Bättre än väntat denna grabbaction/thriller med Arnolds comeback.

Hook
gav betyget:

Sista Ståndpunkten...

Sheriffen Ray bor i en lite liten stad precis vid gränsen till Mexico. Han har tagit sig till den lilla staden för lugn och ro. Men sitt enterage av uttrågade kollegor så tar de dag för dag som den kommer. Flera hundra mil norrut håller i hemliget FBI på med en fångtransport, fången är en knarkkung som lyckas ta sig fri och speedar iväg i en monster bil till racer. Med alla medel som FBI har så försöker de stoppa en bil som går upp till 700-900 mile/hr (USA-style döhe). Det blir upp till Ray och hans band of misfits att stoppa rymligen med allt vad som finns att till gå i en liten stad i öknen.

Arnold Schwarzenegger gör stor comeback i huvudrolls sammanhang (Expendables 2 räknas inte). Sist såg vi honom i Terminator 3 och det var 10 år sedan. Vilket filmen också leker med, storyn passar perfekt, hand har slagits i Los Angeles och han är trött på det. Vilket syftar till hans mediokra karriär som politiker i delstaten. En liten nod till den del av hans liv.

Arnold är inte ung och det syns och märks han har inte hållit sig i trim som Stallone, men ändå finns charmen och fysiken där än. Många scener man inte kan se hans ansikte för det är så många stuntmän, speciellt i slut striden. Övriga roller görs av Peter Stormare (Hamilton) och Jamie Alexander (Thor) som båda är ganska ihålliga, karaktärs uppbyggnad är inte i fokus. Det är snabba bilar och mycket pang-pang. Typ Fast & Furious med rollator.

Men frukta icke, det är en film som kanske blir en klassiker i framtiden? Arnold har alltid kört på underhållning och även om filmen floppade på bio så är det ett perfekt val för er som växte upp under 90-talet och vill så något dumt och underhållande med action och the only Arnold Schwarzenegger!

story: 1+
regi: 3-
skådespelare: 3-

Helhet: 3-

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 24516
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: