En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Oblivion

Science Fiction:
Action:
Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(29 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Science Fiction:
Action:
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(29 betyg)

Handling: Jack Harper (Cruise) är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat. En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

Fakta:
År: 2013
Regissör: Joseph Kosinski
Originaltitel: Oblivion
Ursprungsland: USA
Längd: 02:06
Ingår i tema: Post-apokalyptisk

Utomjordingar

Medverkande:
Tom Cruise
Morgan Freeman
Nikolaj Coster-Waldau
Olga Kurylenko
Zoe Bell
Melissa Leo
Andrea Riseborough
Lindsay Clift
Fler personer
Bilder:

Copyright Universal Pictures

Senaste recensionerna

The_Shaolin
gav betyget:

Härlig science fiction med en originell ide. Det här är den typen av film där man inte ens kan berätta handlingen litegrann för då avslöjar man för mycket. Tom Cruise och Andrea Riseborough arbetar på nån bas ute i ingenstans. Man undrar varför dom är där. Dom själv verkar inte helt veta varför dom är där. Nyckeln i den här filmen är att allting nystar upp sig själv sakta men säkert och man börjar förstå hur djup den här filmen är. Väldigt häftiga actionscener och en som vanligt intressant Tom Cruise. Ni som gillar mysterier som saktas löses och Science Fiction kommer att gilla den här filmen. Med tanke på hur oventande Tom Cruises rollkaraktär är om allting runtomkring sig så förstår man varför filmen heter just Oblivion (Ovetande).

Zebulon
gav betyget:

seg och tråkig. lyfter aldrig. det enda bra med denna film är att man får vila ögonen på vackra olga. men inte ens det ger filmen godkänt.

Borr
gav betyget:

Flera scener som är mycket spännande, men tyvärr var filmen lite för lång. Det fanns även vissa likheter med "Moon" från 2009.

Mer fakta:
Biopremiär: 2013-04-10
Filmpunkten-id: 24556
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: