En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Legenden - Mörkrets härskare

Fantasy:
Äventyr:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(34 betyg)
Sätt ditt betyg:

Legenden - Mörkrets härskare Köp filmen på Discshop
Fantasy:
Äventyr:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(34 betyg)

Handling: Tom Cruise har huvudrollen i en film där det goda kämpar mot det onda i en kamp på liv och död, i en spektakulär omgivning. Det hela utspelar sig i en tidlös mystisk skog bebodd av älvor, troll, enhörningar och vanliga dödliga. Cruise spelar en mystisk skogsinvånare som av ödet har utvalts att utföra ett heroiskt uppdrag. Han måste rädda en vacker prinsessa och besegra den demoniske Mörkrets Härskare för att förhindra att världen kastas in i en istid utan slut.

Fakta:
År: 1985
Regissör: Ridley Scott
Originaltitel: Legend
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:29 (Bio), 01:54 (Directors Cut), 01:34 (DVD)
Medverkande:
Tom Cruise
Mia Sara
Tim Curry
David Bennent
Alice Playten
Billy Barty
Cork Hubbert
Peter O'Farrell
Kiran Shah
Annabelle Lanyon
Robert Picardo
Tina Martin
Ian Longmur
Mike Crane
Fler personer

Senaste recensionerna

Rebecca_janzon
gav betyget:

Jättemysig film. Toms första filmroll har jag för mig. Jättevacker sagomiljö. Kostym, masker, dräkter o smink är ryggigt bra. Handlingen är sådär. Enhörningarna & trollen känns mkt trovärdiga. En av de bästa fantasy-filmer jag sett.
Se Den!

Rymdis
gav betyget:

Extremt snygg, men kanske mest roligt för den som gillar fantasy och inte har något emot att det blir liiiite ytligt.

powerfull
gav betyget:

enn av de bästa fantasyfilmer som fins och hon som spelar kvinnliga huvudrollen är en av världens vackraste kvinnor åtmistone då

Audrey T
gav betyget:

Ett fantasyäventyr som handlar om kampen mellan ont och gott. De onda hotar att ta över världen efter att en prinsessa brytit mot naturens lagar och rört vid en enhörning. Hon blir bortförd och Jack, spelad av Tom Cruise måste rädda henne och den siste enhörningen innan det är försent. Filmen innehåller inte så mycket spänning utan mer av långa diskussioner om vad som ska göras. Samtliga personer befinner sig i den ondes slott i princip hela filmen, flera miljöer och fler äventyr hade nog behövts för att höja spänningen.

Rune
gav betyget:

Snygg fantasy med många banbrytande saker inom gener.

dentan
gav betyget:

Fantastiskt vacker film! Miljön är drömlik, Mia Sara är en alldeles bedårande prinsessa och historien är en typisk saga. Tom Cruise har jag lite svårt för, men i denna film står man allafall ut med honom. Det enda som saknar är egentligen lite mer information och bakgrund till historien i filmen, många saker hänger liksom i luften. Vem är den där Jack egentligen? Vem är prinsessan Lily och var kommer hon ifrån? I vilken fiktiv värld utspelar det hela sig? Men ibland är det i och för sig bra med filmer som inte proppar en full med information om varenda detalj, utan lämnar en del oberättat. Dock helst inte på typiskt uppföljar-manér, utan som i denna film bara med en känsla av något avlägset och obekant. Så jag har inte bestämt mig för om det gör filmen bättre eller sämre.
Solklar fyra till en film som man gärna ser om.

travis--bickle
gav betyget:

det enda minus med denna film är längden.Den skulle ha varit minst 2 timmar.
tim curry som elakingen måste vara den mäst kärleks kranga onding jag har sätt

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2592
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: