En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mr. Gaga

Dokumentär :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Dokumentär :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(2 betyg)

Handling: Trots att det var först som 22-åring Ohad Naharin tog sina första danslektioner har han blivit en av den samtida dansens mest intressanta och hyllade dansare och koreografer. Med över 1200 timmar råmaterial har vännen och filmaren Tomer Heymann mejslat fram ett nyanserat porträtt av Ohad - mannen som skapade ett nytt "dansspråk" kallat Gaga, som kom att rita om hela kartan för den moderna dansen. Hans insatser som konstnärlig ledare för israeliska Batsheva Dance Company fick också danskompaniet att utvecklas till ett av världens främsta.

Fakta:
År: 2015
Regissör: Tomer Heymann
Originaltitel: Mr. Gaga
Ursprungsland: Sverige, Tyskland, Nederländerna , Israel
Längd: 01:40
Ingår i tema: Dans

Medverkande:

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

En film det tog 8 år att filma. Den filmades 25 år efter att Ohad Naharin först förbjudit ett filmteam att besöka hans föreställningar. SVT är medproducent. 25 filmfotografer och 9 klippare har tillsammans med bröderna Heymann (regissör resp. producent) färdigställt denna film.
Första halvan något mer intressant. I övrigt ett porträtt av en sann konstnärssjäl som ganska sent i livet jämfört med andra dansare kom på att han ville dansa. Och lyckades. Med råge.

Mer fakta:
Biopremiär: 2016-10-14
Filmpunkten-id: 27420
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: