En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Blade Runner 2049

Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(16 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(16 betyg)

Handling: År 2049 upptäcker en ny blade runner en sedan länge begravd hemlighet som har potential att försätta vad som är kvar av samhället i kaos. Efter sin upptäckt försöker han leta rätt på Rick Deckard, en före detta blade runner som varit försvunnen i 30 år.

Fakta:
År: 2017
Regissör: Denis Villeneuve
Originaltitel: Blade Runner 2049
Alternativ titel:Blade Runner 2
Ursprungsland: USA, Storbritannien, Kanada
Medverkande:
Ryan Gosling
Harrison Ford
Robin Wright
Jared Leto
Ana de Armas
Mackenzie Davis
Dave Bautista
Barkhad Abdi
Lennie James
Sylvia Hoeks
David Dastmalchian
Fler personer

Mest populära recensionen

svartkomikern
gav betyget:

Vackert fotad film som brås på originalet (utöver vissa av miljöerna, som snarare känns som Mad Max eller så). Karaktärerna är överlag ganska intressant utformade och definitivt, välspelade. Detta gäller dock inte "skurken" som känns endimensionell. Musiken, som är essentiell för stämningen, är dessvärre blek och o-originell, i synnerhet i jämförelse med 80-tals filmen. Ett nytt koncept för Blade Runner-universumet introduceras och fördjupar världen på ett smart sätt. Det har dessutom anknytning till originalfilmen.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

-4

Bättre än väntat. Musiken (så mäktig och viktig stundtals), scenografin och fotot anknyter bra till första filmen. 2:43 (BD-version) känns inte så långt, vilket är bra. Ett måste som fan är att se de tre prologfilmerna i bonusmaterialet!

Tre negativa saker:
Som numera kutym är, flörtas det i slutet med en eventuell del tre - njae, det kan väl få vara hemligt! Måste det "teasras"? /
Varför måste Fords karaktär vid ett tillfälle slå på K så överdrivet många slag? /
SPOILERVARNING: Hur kan en replikant få gå raka vägen in till LAPD:s högsta chef och göra som hon gör utan att nån alls reagerar? Hur kan hon ens göra det? Utan en massiv massaker av poliser innan, som vi inte får se - vilket isf saknas i filmen!

svartkomikern
gav betyget:

Vackert fotad film som brås på originalet (utöver vissa av miljöerna, som snarare känns som Mad Max eller så). Karaktärerna är överlag ganska intressant utformade och definitivt, välspelade. Detta gäller dock inte "skurken" som känns endimensionell.
Musiken, som är essentiell för stämningen, är dessvärre blek och o-originell, i synnerhet i jämförelse med 80-tals filmen.
Ett nytt koncept för Blade Runner-universumet introduceras och fördjupar världen på ett smart sätt. Det har dessutom anknytning till originalfilmen.

Mer fakta:
Biopremiär: 2017-10-06
Filmpunkten-id: 27507
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Blade Runner (1982)