En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Evelyn

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Evelyn Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(2 betyg)

Handling: Desmond Doyles (Pierce Brosnan) tillvaro slås i spillror en morgon när hans fru överger honom och deras tre små barn för en annan man. Ensam och arbetslös i 50-talets Dublin försöker Desmond ändå att vara en god far till dottern Evelyn och pojkarna Dermot och Maurice. Men eftersom Desmond saknar jobb och inte längre har någon kvinna som tar hand om barnen, beslutar myndigheterna om omhändertagande. Evelyn och hennes två bröder sätts i ett strängt, katolskt fosterhem.

Desmond är förkrossad, men inte knäckt. Han bestämmer sig för att mot alla odds försöka få tillbaka sina barn genom att besegra myndigheterna och den mäktiga kyrkan i högsta domstolen. Något som ingen lyckats med tidigare ...

Fakta:
År: 2002
Regissör: Bruce Beresford
Originaltitel: Evelyn
Ursprungsland: USA, Tyskland, Irland, Nederländerna, Storbritannien
Medverkande:
Pierce Brosnan
Julianna Margulies
Aidan Quinn
Sophie Vavasseur
Niall Beagan
Hugh McDonagh
Mairead Devlin
Frank Kelly
Claire Mullan
Alvaro Lucchesi
Garrett Keogh
Daithi O'Suilleabhain
Andrea Irvine
Marian Quinn
Karen Ardiff
Fler personer

Senaste recensionerna

Filmälskarn
gav betyget:

En väldigt vacker och gripande film.

Sophie
gav betyget:

Tja ... Pierce Brosnan visar här att han verkligen är en mycket skicklig skådespelare - han kan göra så mycket mer än Bond och behöver inte actionspäckade manus i sina filmer. Filmen i sig känns dock ganska underlig. Visst är den baserad på en verklig händelse, och den beskriver en förgången tid, men jag kan bara inte gilla detta. Jag brukar tycka väldigt bra om filmer som tar avstamp i verkliga händelser, men den här filmen ... Jag vet inte vad det är, men allting känns orealistiskt och uppstyltat. Slutet kommer på tok för fort, och jag blir faktiskt inte vidare berörd av den här historien.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2771
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: