En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Beck - Hämndens pris

Kriminal:
Action:
Drama:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(185 betyg)
Sätt ditt betyg:

Beck - Hämndens pris Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Action:
Drama:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(185 betyg)

Handling: Nionde Beck-filmen.

Det är natt. En polisbil stannar vid en punkterad skåpbil på en ödslig väg där två yngre män är i färd med att byta däck. Poliserna kliver ur radiobilen och erbjuder hjälp. Plötsligt kliver en tredje ung man ur skåpbilen. En av poliserna reagerar direkt - mannen är en välbekant kriminell, han förstår omedelbart att han är igenkänd. Han har dessutom rånat ett militärlager för tio minuter sedan, och har bilen full med vapen och sprängmedel. Situationen är ohållbar. Senare hittas båda poliserna skjutna till döds på ett sätt som liknar en ren avrättning. Martin Bäck kopplas in och får alla resurser han behöver i jakten på de okända mördarna. En jakt som kompliceras av att Becks kollega, Gunvald, var mycket nära vän med en av de mördade poliserna och bokstavligt talat är beredd att ta till vilka metoder som helst för att hitta mördaren.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Kjell Sundvall
Originaltitel: Beck - Hämndens pris
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:32
Ingår i tema: Beck

Medverkande:
Peter Haber
Mikael Persbrandt
Sophie Tolstoy
Marie Göranzon
Per Morberg
Ingvar Hirdwall
Shanti Roney
Matti Berenett
Martin Aliaga
Jimmy Endeley
Mårten Klingberg
Fler personer

Mest populära recensionerna

Håsen
gav betyget:

Beckfilmerna är underbara allihop, speciellt dem med Haber och Persbrant. Och den här är bäst av dem. Det är en Beckfilm där man får se själva mordet och därför vet genom hela filmen vem mördaren är. Mördaren spelas av Shanti Roney och är klart den bäste av skådespelarna. Alla säger att Gunvald är bäst, men springer han mest runt och fjantar sig. Den roligaste scenen är när Gunvald möter en finne på baren. Och så grann-scenen, såklart.

torulf
gav betyget:

Namnen är det enda av karaktärerna det baseras på. Det är synd att de fördärvar S&Ws karaktärer med detta. Det skulle bli ett högre betyg på filmen om de inte utgav sig för att ha samband med Maj Sjöwall och Per Wahlöö. Det känns som en såpa, när aktörerna står och skriker till varandra hela tiden. En bra film får tittare att förstå vad personerna tänker och känner. Här matas man med det så man blir mätt. Och manus - varför ska alla deckare bege sig till lejonkulan på egen hand? Varför tillåter cheferna alltid sina medarbetare att bryta mot lagen? Varför åker en spaningsledare i samma bil som den sedan fem minuter nyanställde och en anhörig till brottsplatsen - där liken ligger? Nej, logiken stämmer inte på flera punkter. Jag hoppas innerligt att Kjell Sundvall inte tar sig an Stig Trenter!

älska film
gav betyget:

i LOVE it .ännu en succe. shani roney gör ett lysnade jobb .

Senaste recensionerna

Skumbjörn
gav betyget:

Det var en bra beck men inte roligt att veta vem de är hela tiden! det ska ju vara hemlit så man kan komma på de själv. men ändå bra stark 3a

heroin
gav betyget:

En hyfsad men alldeles för överskattad Beck.
Vart har t ex Lena Klingström tagit vägen?
Efter att ha jobbat på polisredaktionen länge och till och med varit ihop med Martin Beck i föregångaren "Spår i mörker" är hon helt plötsligt borta, för att sedan dyka upp igen som Gubben i lådan efter tio filmer.

Shanti Roney gör en lysande skådespelarinsats.
Spännande film, men långt ifrån den bästa Beck.

Charley
gav betyget:

Hmm... Den här filmen är bra, mest för att Gunvald Larsson får en personlig kris och tvingas leva med att hans bästa vän blivit dödad. I dessa scener är Persbrandt väldigt bra. Haber är däremot inte bra. Gösta Ekman är mycket bättre som Martin Beck. Filmens handling och tempot är på sin topp, skådespelarprestationerna kunde vara något bättre. Sevärd.

freddyvonmetal
gav betyget:

mycket bra beck med paraller med melaxender morden

redlefto
gav betyget:

visst beck, wallander och arn är bra svenska filmer. men detta är bara patetiskt.

wildpalm
gav betyget:

Starten på andra omgången är spännande som få i Beckserien. Håller väldigt hög klass. Stark trea!

Halloween_fan
gav betyget:

orkar inte skriva recension, se och njut av Sveriges, och enligt mig, VÄRLDENS bästa actionrulle!
Klår "Die Hard" och alla de actionrullarna med hästlängder-.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 28
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: