En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

State of Grace

Kriminal:
Drama:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(19 betyg)
Sätt ditt betyg:

State of Grace Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Drama:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(19 betyg)

Handling: Terry Noonan återvänder till sina barndomskvarter i Hell's Kitchen, de irländska kvarteren i New York. Denna gång som polis för att infiltrera den lokala maffian. Terry går sakta tillbaka till det liv han levde innan han blev polis, det som brottsling. Han känner sig mer och mer som en tjallare och slits mellan lojaliterna till polisen och sina barndomsvänner.

Fakta:
År: 1990
Regissör: Phil Joanou
Originaltitel: State of Grace
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 02:14
Ingår i tema: Maffia/Gangsters

Ennio Morricone

Medverkande:
Sean Penn
Ed Harris
Gary Oldman
Robin Wright
John Turturro
John C. Reilly
R.D. Call
Joe Viterelli
Burgess Meredith
Deirdre O'Connell
Marco St. John
Thomas G. Waites
Michael Cambridge
Michael Cumpsty
Fler personer

Senaste recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Mycket välgjort och spännande gangsterdrama med fantastiska prestationer. Oldman är hur bra som helst, han känns som en blandning av liftaren i Motorsågsmassakern och Heath Ledgers Joker. Tycker dock inte filmen når en riktigt mästerverksklass. Men absolut väldigt sevärd. Stark trea!

freddyvonmetal
gav betyget:

ja tyckte den va bra och lite annorlunda men ibland kunde det vara seegt på slutet så här hade det blivit en trea om inte slutet hade vart snyggt så en svag fyra får den

Hilts
gav betyget:

Ett bitvis väldigt bra och spännande kriminal/drama.
Ibland svalanade dock mitt engagemang och jag satt och vred på mig av otålighet. Skådespeleriet var proffsigt och slutscenerna var helt underbara.
Det blir 3,5 i betyg.

Czechflash
gav betyget:

En högklassig gangsterfilm som hamnade i skymundan pga "Maffiabröder" som kom samtidigt. Dock är denna film mycket bra och har flera mycket fina rollprestationer, musik av Ennio Morricone och ett snyggt foto. Slutscenerna skulle få Sam Peckinpah att njuta !

Daniello_
gav betyget:

En superb skådespelarstab med Oldman som är absolut coolast av alla. Annars en bra "maffia-film" i övrigt.

method man
gav betyget:

En väldigt bra film om den irländska maffian i hells kitchen. Mycket bra skådespeleri i synnerlighet Gary Oldman som helvild och våldsam gangster. Det är skådespeleret som är filmens starkaste kort där Sean Penn spelar huvudrollen och är som vanligt bra men det är nästan roligare att se Ed Harris som boss och John Turturro som har en ny dialekt i varje film.

NHL
gav betyget:

En intressant film med ett mycket bra samspel mellan Penn, Oldman och Harris. Alla höjer filmen ett snäpp. Ett starkt manus som får fint understöd i fotot och ett par riktigt välgjorda scener.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2807
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: