En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Den skyldige

Drama:
Thriller:
Kriminal:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Thriller:
Kriminal:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(7 betyg)

Handling: Historien handlar om kriminalaren Asger Holm som, efter att ha blivit involverad i en internutredning, förflyttats till att ta emot inkommande SOS-samtal. När en kvinna ringer och säger att hon är utsatt för en pågående kidnappning hamnar Asger i en händelsekedja som ska komma att sätta hans handlingsförmåga och omdöme på prov.

Fakta:
År: 2018
Regissör: Gustav Möller
Originaltitel: Den skyldige
Alternativ titel:The Guilty
Ursprungsland: Danmark
Längd: 01:25
Ingår i tema: Kidnappning

Medverkande:
Jakob Cedergren
Jessica Dinnage (röst)
Omar Shargawi (röst)
Johan Olsen (röst)
Jacob Lohmann (röst)
Katinka Evers-Jahnsen (röst)
Jeanette Lindbæk (röst)
Simon Bennebjerg (röst)
Laura Bro (röst)
Morten Suurballe (röst)
Morten Thunbo
Fler personer

Mest populära recensionen

Emiam
gav betyget:

-5 Wow, vilket slag i ansiktet! Så hemsk, men ändå fantastisk! Perfekt längd. Samma känsla som efter man sett mästerverket "Under sandet" (2015, metascore 75/100), och denna har högre metascore (83/100). Ett smärre mästerverk även detta. Oerhört skickligt att använda tekniken med att låta publiken själv stå för bilderna i sina huvuden, genom svenska Jakob Cedergren som spelar engagerad dansk polis satt i telefontjänst tillfälligt. Dansk-svenske regissören Gustav Möller, utbildad i Danmark men född i Göteborg, kommer vi definitivt se mer av i framtiden.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

-5
Wow, vilket slag i ansiktet! Så hemsk, men ändå fantastisk! Perfekt längd. Samma känsla som efter man sett mästerverket "Under sandet" (2015, metascore 75/100), och denna har högre metascore (83/100). Ett smärre mästerverk även detta.

Oerhört skickligt att använda tekniken med att låta publiken själv stå för bilderna i sina huvuden, genom svenska Jakob Cedergren som spelar engagerad dansk polis satt i telefontjänst tillfälligt. Dansk-svenske regissören Gustav Möller, utbildad i Danmark men född i Göteborg, kommer vi definitivt se mer av i framtiden.

Mer fakta:
Biopremiär: 2019-03-29
Filmpunkten-id: 28498
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Guilty, The (2021)