En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Den osynlige

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(124 betyg)
Sätt ditt betyg:

Den osynlige Köp filmen på Discshop
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(124 betyg)

Handling: Nicklas är en intelligent kille med lysande framtidsutsikter. Men omvärldens förväntningar på hur han borde leva går stick i stäv med hans egna drömmar. Nicklas liv tar dessutom en abrupt vändning när han en dag hamnar i bråk med den aggressiva Anneli och hennes gäng. När han dagen efter är tillbaka i vardagen är allt förändrat. Ingen ser honom. Ingen hör honom. Det är som om Nicklas har blivit osynlig.

Fakta:
År: 2002
Regissör: Joel Bergvall Simon Sandquist
Originaltitel: Den osynlige
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:35
Ingår i tema: Spöken

Medverkande:
Gustaf Skarsgård
Tuva Novotny
Li Brådhe
Thomas Hedengran
David Hagman
Pär Luttrop
Francisco Sobrado
Joel Kinnaman
Jenny Ulving
Anna Hallström
Catherine Hansson
Per Burell
Gabriel Eriksson
Norman Zulu
Fler personer

Mest populära recensionerna

Yasmin
gav betyget:

Jättetråkig film, Tuva såg jättelöjlig ut som ''gangster'' och fotot var jättedålig, såg ut som om det var nån skolfilm som någon elev hade filmat.

filmernas härskare
gav betyget:

Filmen är problematiskt från början till slut. Fotot är dötrist, såsom skådespelarinsatserna.
Ett annat problem är manuset. Den är helt ologisk och rikrigt ogenomtänkt. Huvudrollsinnehavern ändrar uppfattning om situationen hela tiden och vi, som publik, blir helt förvirrade och kan inte sypatisera oss i honom. Tuva Novotnys karaktär är också blek och det hela blir fullständigt dumt i längden.

Dock är det kul att se specialeffekter i en svensk film.

Moonlighting
gav betyget:

Pinsamt uselt med Gustav Skarsgård som enda ljuspunkt. Tuva Novotnys gangsterporträtt är löjeväckande och genant. Förutsägsbart och övertydligt berättad i ett sterilt och fult videofoto. Hela filmen lider av en tafflig skolfilmspsykologi och en överdrivet moraliserande ton. För att inte tala om pretentiös så jag rodnar.

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Spännande och ganska sorglig film. Det hade gärna kunnat få vara lite fler större händelser istället för bara en enda som hela filmen kretsade kring. I övrigt var det mesta bra.
Kan hålla med andra här om att Tuva Novotny kanske inte är helt övertygande som gängledare, men scenerna som hon agerar utan sitt gäng i känns rätt så trovärdiga.

Dront25
gav betyget:

En av väldigt få bra svenska filmer. Visa skådespelare är ju inte bra men det finns nästan ingen svensk film där det inte finns urusla skådespelare (konstigt nog). Cool handling och ett bra slut. Kom precis på att Charlie St. Cloud påminner en del om den här.

flingan94
gav betyget:

En av dom vackraste filmerna jag någonsin sett i mitt liv, filmen är obehaglig i vissa sener men enastående och rörande i nästa. Det är en ricktigt bra film en sån film som man får gåshud av.
Den amerikanske versonen är dålig och den svanska är såklart bäst.
Boken som filmen är baserad på är också väldigt dålig. Den är inte ett dugg som filmen och det är mer som en krimenal film och det handlar om utredningen då.
Se filmen du kommer lyftas till himelen av den!

c00per_91
gav betyget:

intressant story, men att se tuva novotny spela annelie, är som det skulle vara att se tori spelling spela rose i titanic. jag har inte sett henne i något annat och hon är säkert jätte duktig, men den här rollen fungerade inte för henne. man tycker jue att de som gjorde filmen borde ha märkt det, eller var det kanske så att de behövde ett till känt namn förutom mini skarsgård?
filmen får en trea för storyn var överraskande bra för att vara en svensk film.. och den är helt klart sevärd även fast man (jag) irriterar sig på novotny filmen igenom.

Skumbjörn
gav betyget:

Detta är den mest rörande och den bästa svenska film som gjorts!! jag verkligen älskar den här filmen

Lepre
gav betyget:

En originell och spännande svensk film med intressanta vändningar och intriger. Bra skådisar.

Simon92
gav betyget:

Riktigt bra svensk film!
Jag fattar INTE hur man inte kan tycka denna filmen är bra, den är ju klockren! Jag har kollat på den ca 4 grr och den är lika bra varje gång!
Inte det bästa jag jag har sett men tillräkligt bra för en stark 4:a!
Rekommenderas starkt!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 339
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Invisible, The (2007)