En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Stand by Me

Drama:
Ungdom:
Äventyr:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(163 betyg)
Sätt ditt betyg:

Stand by Me Köp filmen på Discshop
Drama:
Ungdom:
Äventyr:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(163 betyg)

Handling: I den lilla staden i Oregon möter vi en grupp vänner - den känslige Gordie (Wil Wheaton), den tröge Chris (River Phoenix), den tuffe Teddy (Corey Feldman) och fegisen Vern (Jerry O'Connell) - som drar ut på äventyr för att hitta liket efter en försvunnen tonåring.

När de stöter ihop med stadens ligister, som också vill hitta liket, upptäcker grabbarna en styrka som de inte visste att de hade. Stand By Me är en film om vänskap och de oförglömliga upplevelser som utgör en del av att växa upp. Historien, som är full av spänning och humor, bygger på Stephen Kings novell "The Body", svensk titel "Höstgärning".

Fakta:
År: 1986
Regissör: Rob Reiner
Originaltitel: Stand by Me
Ursprungsland: USA
Längd: 01:29
Ingår i tema: Stephen King

IMDb Top250

Medverkande:
Wil Wheaton
River Phoenix
Corey Feldman
Jerry O'Connell
Gary Riley
Kiefer Sutherland
Casey Siemaszko
Bradley Gregg
Jason Oliver
Marshall Bell
Frances Lee McCain
Bruce Kirby
William Bronder
Scott Beach
Richard Dreyfuss
John Cusack
Fler personer
Bilder:

Copyright Columbia Pictures
Fler bilder


Mest populära recensionerna

Lepre
gav betyget:

Här får man verkligen smaka på äkta vänskap och äventyr, Efter att ha sett den här filmen stannar den kvar i hjärtat, och den kan ses hur många gånger som helst utan att man tröttnar på den. Det är svårt att inte tycka om den här filmen då man själv kommer att tänka på sin egen barndom och uppväxt. Sen om ens egen uppväxt kanske inte var så ljus, så känns det skönt att se den här filmen då den är fylld av hopp och kärlek, det känns äkta.

Cammie
gav betyget:

Lever upp till alla förväntningar, vilket inte är så vanligt. Jag vet inte riktigt vad det är som gör "Stand By Me" så bra, den är inte så påkostad eller uppskruvad. Den handlar helt enkelt om fyra vänner som ger sig ut för att hitta ett lik. Det är nog det som gör den så bra.

Skådespelarna är förstås utomordentliga. Både River Phoenix och Wil Wheaton är bra i huvudrollerna och det är roligt att se Kiefer Sutherland i en tidig roll.
Helt underbar film helt enkelt.

ouimadame
gav betyget:

"Stand by me" speglar fyra stycken tolvåriga pojkars sommar mellan mellan och höhstadiet, fylld av gemenskap och äventyr i jakten på en död människokropp.

Filmen är fullkomligt underbar och har legat som en mina favoriter i många många år. Den underbara gemenskapskänslan man får av filmen är näst intill obeskrivlig. Filmens musik förstärker ypperligheten i de mycket varierande sinnestämningarna i de olika scenerna.

En feminin motsvarighet till denna film finns, "Nu och för alltid" (kan tyvärr itne orginaltiteln).

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Bra film som kunde fått betyget mycket bra utan pajätningstävling med kräkscener. Når inte riktigt över gränsen för att få en 3:a.

teddybjorn_tjej
gav betyget:

En bra och intressant film

majzzan
gav betyget:

Helt ok film men ger inga tankar efteråt lite intet sägande men får en 3a bra skådisar å så..

Dront25
gav betyget:

Ehm konstig film med scener där kräkreflexen säter igång. Är lite delad över den här filmen för jag hatar den absolut inte, men jag älskar den inte heller. Så en trea.

Borr
gav betyget:

Egentligen hände det inte så mycket, men på något sätt känns den här filmen väldigt bra. Tiden gick fort när man såg den, och det var inte helt lätt att lista ut slutet.

janne lindh
gav betyget:

En fantastisk film om ungdom efter en lång novell av Stephen King. De fyra pojkarna i huvudrollerna är nästan obegripligt bra. Och att Kiefer Sutherland som buse gör en toppinsats gör inte det hela sämre. En film att njuta av - och se om.

Christiian2
gav betyget:

Riktigt bra mysig lite sorglig och underhållande att titta på. Riktigt bra skådisar och grymt bra musik! ett mästerverk helt klart och detta är en film som jag kan se flera ggr! stark 5a!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3498
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: