En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Alive

Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(134 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(134 betyg)

Handling: I oktober 1972 kraschar ett passagerarplan i Anderna. Ombord finns ett rugbylag med anhöriga, och nästan alla överlever. Baserad på en sann berättelse.

Fakta:
År: 1993
Regissör: Frank Marshall
Originaltitel: Alive
Alternativ titel:Alive: The Miracle of the Andes
Ursprungsland: USA
Längd: 02:07
Ingår i tema: Flygplan

Snö

Medverkande:
Ethan Hawke
Vincent Spano
Josh Hamilton
Bruce Ramsay
John Haymes Newton
David Kriegel
Kevin Breznahan
Sam Behrens
Illeana Douglas
Jack Noseworthy
Christian J. Meoli
Jake Carpenter
Michael DeLorenzo
José Zúñiga
John Malkovich
Fler personer

Mest populära recensionerna

Sophie
gav betyget:

Detta är det mest gripande och inspirerande äventyrsdrama jag har sett på länge. John Malkovich gör som vanligt bra ifrån sig, även om hans medverkan inte tillför så mycket. De som imponerar mest här är Ethan Hawke och Sam Behrens. Båda gör mycket fina insatser som Nando Parrado och Javier Methol.

Filmens tagline - They overcame the impossible by doing the unthinkable - bäddar visserligen för en annan sorts film än den jag kom att se. Jag såg inte Alive för att jag ville se en äventyrsfilm utan på grund av en av filmens mycket beryktade scener. Denna del av historien görs inte helt och hållet rättvisa, då den får mindre uppmärksamhet än den borde. Lite besviken blev jag allt. Sedan fortsätter filmen en god stund längre och förlorar lite fokus som resultat. Dock bättrar den sig i slutet och levererar en lysande klimax som gick raka vägen in i hjärtat. Alive utgör en mycket sevärd och konkurrenskraftig film - det produceras mycket i denna genre, en del bra och mycket dåligt.
"I'm proud to be a man on a day like this."

stef
gav betyget:

Stenklar fyra. En av historiens filmer som verkligen slagit och visas på nationell tv år efter år. Och man förstår varför. Spänningen byggs upp på ett mycket bra vis i filmen.

Senaste recensionerna

Emmsan90
gav betyget:

En överlevnads film med mycket drama. Regissören gjorde en bra insyn på hur det verkligen gick till i den här verklighets baserade filmen.

Alkvettern
gav betyget:

Mycket starkt verklighetsbaserat drama. Har sett den flera gånger.

Dront25
gav betyget:

Jag ger den en fyra även om den är svag. Historien är ju hjärtkrossande och man gråter mot slutet. Bra skådespelare men tempot är lite för segt i just den här filmen och man tappar intresset lite (andra gången man ser den).

dawe100
gav betyget:

Otroligt bra film med övertygande spel och spännande story, klar fyra!

carlstrom
gav betyget:

Filmen har ett otroligt intressant tema. Tyvärr nyttjar inte Marshall detta och verka lägga all vikt på att bygga upp en realistisk miljö, vilket produktionen skall ha cred för. Ser verkligt ut. Men skådespelet är så otroligt dåligt så det går inte förlåta. Att det är amerikanska skådespelare med latinska namn är också ett oerhört jobbigt element. Filmen får en svag tvåa, mest för en hyffsad kvalité och en intressant historia.

a_queer_star
gav betyget:

Riktigt bra film. Hemsk, spänande och riktigt fängslande. och att det hänt på riktigt gör det ju bara ännu mer interesant att ha sätt denna otroliga film. En stark 4:a

Shining_pearl_
gav betyget:

En mycket intressant och fängslande film! Otroligt att detta hänt på riktigt. Ett måste för de som gillar verklighetsbaserade filmer.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3522
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: