En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Confidence

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(10 betyg)

Handling: Den slipade svindlaren Jake Vig har just lurat en stor summa pengar av den godtrogne Lionel Dolby med hjälp av sitt team och två korrumperade poliser. Men snart står det klart att Lionel inte var vilket offer som helst. Det visar sig att han var revisor åt den excentriske gangsterbossen Winston King. Och king vill ha tillbaka sina pengar... Jake tvingas gå med på att återgälda ”The King” genom att planlägga och utföra sin största kupp någonsin. Måltavlan är en bankman som arbetar för den organiserade brottsligheten. Med så mycket på spel och så stora summor att inbringa bestämmer sig Jake för att ta med det blonda bombnedslaget och ficktjuven Lily i teamet. Det blir hans andra misstag...

Fakta:
År: 2003
Regissör: James Foley
Originaltitel: Confidence
Alternativ titel:CONfidence
Alternativ titel:Confidence: After Dark
Ursprungsland: USA, Kanada, Tyskland
Längd: 01:37
Medverkande:
Edward Burns
Rachel Weisz
Morris Chestnut
Dustin Hoffman
Andy Garcia
Leland Orser
Louis Lombardi
John Carroll Lynch
Robert Forster
Paul Giamatti
Brian Van Holt
Donal Logue
Luis Guzmán
April O'Brien
Tommy 'Tiny' Lister
Franky G
Melissa Lawner
Fler personer

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Helt okej film med en hel drös kända och duktiga skådisar. Bäst var Dustin Hoffman som Winston King. Fast angående filmen så mattades mitt intresse av då och då.

Cederholm
gav betyget:

SÅ KASS FILM somna 2 gånger till den

NHL
gav betyget:

Det var lite kul att se Hoffman spela en 'sleazig' skurk som omväxling. Filmen är ok med en inte helt oväntad 'plot twist'... 2,5 i betyg.

Shadowfax
gav betyget:

Håller med. Det var en otroligt dålig film, det tog lång tid innan den kom igång och så. Och sedan i slutet, så var det bara så invecklat. Fattar näst intill inte ett skit.

Savannah
gav betyget:

Isch, denna film är inte bra. Kanke tycker man bättre om den om man är kille, vet ej. Varför den är kass? Edward Burns är för endimensionell, filmen är inte trovärdig, Hoffman spelar över så att det nästan gör ont, "twisten" på slutet känns lite väl krystad...och den känns lågbudget, vet inte varför.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3611
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: