En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mighty Wind, A

Drama:
Musik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(8 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Musik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(8 betyg)

Handling: När folkmusikens ikon, Irving Steinbloom, gick bort lämnade han inte bara ett musikarv efter sig utan även en familj full av artister han hjälpt till stjärnstatus. För att hylla ett liv fyllt av folkmusik sätter Irvings son Jonathan ihop en minneskonsert där flera av medlemmarna i Steinblooms "musikfamilj" medverkar.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Christopher Guest
Originaltitel: A Mighty Wind
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Jim Moret
Stuart Luce
Mary Gross
Marty Belafsky
Michael Baser
Jared Nelson Smith
Ryan Raddatz
Todd Lieberman
Matthew Joy
Laura Harris
Brian Riley
Harry Shearer
Michael McKean
Christopher Guest
Eugene Levy
Fler personer

Senaste recensionerna

BeckyLou
gav betyget:

En stark trea! Inte min favorit av Guest (This is Spinal Tap) men den är ända väldigt rolig. Roliga sanger och mycket välgjord, den är helt klart sevärd!

Xenomorph
gav betyget:

Jag var lite orolig för att filmen handlar om folkmusiker som således spelar folkmusik men det visade sig att musiken var väldigt bra.

The_Dude
gav betyget:

A Mighty Wind är en mycket bra komedi som handlar om tre folkmusikband och en minneskonsert för den framlidne Irving Steinbloom. Filmen liknar en dokumentär men i filmtermer kallas detta för mockumentär då man på ett satiriskt sätt skildrar ett fenomen. Nästan varje scen är fylld av skämt och det är inte alltid man upptäcker dem alla. Tack och lov är den befriad från den typ av humor som annars genomsyrar amerikansk film idag, utan här är det hjärna och hjärta som fullkomligt får mig att skratta högt gång på gång. En mycket sevärd film från gänget bakom bl.a. Best In Show. Extra plus för extramaterialet som innehåller hela minneskonserten som den skulle ha varit i tv och tv-framträdande som är gjorde på 60-talet med artisterna.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3754
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: