En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Trolltyg i Tomteskogen

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(94 betyg)
Sätt ditt betyg:

Trolltyg i Tomteskogen Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(94 betyg)

Handling: Tomten Tor, 101 år, ska gifta sig. Tors utvalda är den söta blondinen Lisa som snart ska komma med sina föräldrar och farbror Kostja. Han har färdats ända från Sibirien för att få vara med vid detta festliga tillfälle.

Tomteskogen befolkas inte bara av tomtar, här bor också en del troll som i alla tider varit tomtarnas fiender. Det som trollen framför allt retar sig på är att tomtarna släpper ut de djur som trollen lyckats fånga. "Tomtarna måste bort - skogen är för liten för både tomtar och troll", säger trollen. På Tors och Lisas bröllopsdag sätter de stora starka trollen sin elaka plan i verket, men störst är inte alltid starkast.

"Trolltyg i tomteskogen" visades sista gången i Sveriges Television 1989. Filmen var inspirerad av boken "Tomtar" (Gnomes).

Fakta:
År: 1980
Regissör: Jack Zander
Originaltitel: Gnomes
Ursprungsland: USA
Längd: 00:45
Medverkande:
Kjell Bergqvist
Fillie Lyckow
Anders Beckman
Ragna Nyblom
Bilder:

Copyright Columbia Broadcasting System (CBS)


Mest populära recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

En riktigt underhållande och välmålad film som ger en bra inblick i vad tomtar är för väsen.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är den tecknade klassikern från när man var liten. Jag kan fortfarande se den och bara njuta. Historien, underbara svenska röster och de elaka trollen gör detta till en film i en klass för sig. Stort plus för ”faktan” om tomtar och troll som berättas parallellt med historien. Helt enkelt ett mästerverk.

inzomnia
gav betyget:

Nostalgi som gör en varm. Det är märkligt att den inte kan visas, men men. Man kan ju ladda hem den om man vill se dessa sköna små tomtar o dom elaka trollen i denna klassiker, men jag tycker det är synd att den inte kan visas så dagens småttingar också kan springa omkring o ropa " var e fjant!? Hääääär mamma!!"

Senaste recensionerna

smulanz
gav betyget:

Denna film är helt otroligt härlig, minnen som gör en glad, även trollen som var helt otroligt roliga 5 av mig denna film och en film som var av en kinesisk apa (tecknat som denna) är helt otroliga.

Rymdis
gav betyget:

Men vilka irriterande tomtar! De är ju värre än alver!

svartkomikern
gav betyget:

En riktigt underhållande och välmålad film som ger en bra inblick i vad tomtar är för väsen.

Shining_pearl_
gav betyget:

Det känns som att anledningen till att den här filmen fått så höga betyg är för att: "den gick när man var barn, tyckte den var så bra då", och ger den höga betyg av sentimentala skäl. Jag säger bara: hallå, vakna upp, detta är uselt! Bara otroligt löjlig och ointressant! Vad hade ni tyckt om ni sett samma film idag? Nej, tänkte väl det.

a_queer_star
gav betyget:

Vet att jag älskade den här filmen som barn och ja jag tycker fortfarande att det är en väldigt gullig och härlig barn/familje film. Kan inte anat än ge den en 5:a

Skumbjörn
gav betyget:

"var e fjant?" "här mamma" - Bästa i hela filmen! Annars var den mycket söt men varje gång Lisa omar sig låter de som något helt annat. Mysig film om små tomtar o troll

flingan94
gav betyget:

jätte bra film tycker jag, den är så gullig men inte trollen!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4003
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: