En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

X-tra Baggage

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(15 betyg)
Sätt ditt betyg:

X-tra Baggage Köp filmen på Discshop
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(15 betyg)

Handling: För att fånga sin fars uppmärksamhet arrangerar Emily sin egen kidnappning. Men bilen blir stulen med henne i bagaget.

Fakta:
År: 1997
Regissör: Marco Brambilla
Originaltitel: Excess Baggage
Ursprungsland: USA
Längd: 01:41
Medverkande:
Alicia Silverstone
Benicio Del Toro
Christopher Walken
Jack Thompson
Nicholas Turturro
Sally Kirkland
Michael Bowen
Leland Orser
Robert Wisden
Harry Connick Jr.
Hiro Kanagawa
Brendan Beiser
Demetri Goritsas
Jorge Vargas
Danielle Saklofsky
Fler personer

Senaste recensionerna

Cammie
gav betyget:

"Excess Bagage" är en ovanlig film. Den ser ut som en stereotyp kärlekskomedi med lite action i, vilket den också är. Dock gör skådespelarnas charm och det krystade manuset att filmen faktiskt är riktigt sevärd. Benicio Del Toros första huvudroll.

Essie
gav betyget:

de är en kanon film som faktiskt kan vara lite spännande ibland

Ana-Ana
gav betyget:

Den här filmen föll mig in redan dom första 10 minuterna. Min kompis blev säkert en aning less när jag hela tiden sa "Jag älskar den här filmen". Och det slutade med att jag fick låna hem den, tack och lov, jag MÅSTE ha den i bilmhyllan, se att jag har den, för jag älskar den här filmen helt enkelt.
Alicia och Benicio gör en jättebra insats, och Christopher också, men det gör han ju alltid satt.
Jätteintressant tema faktiskt, för det är säkert flera människor som känner igen sig att att drömma som "Emily" gör, att man blir kidnappad, hittad och alla bryr sig om en. Det som krävs för uppmärksamhet egentligen. Den hade kunnat fått en 5:a om det inte var för att den var för långdragen, henes påhittade kidnappning höll på för länge för att det skulle räcka. Men annars, en toppenfilm com borde vara mer omtalad.

Hilts
gav betyget:

Såg den för många år sedan och då reflekterde jag över att den var ganska lättviktig, tunn och förutsägbar. Det var i alla fall tur att Benicio Del Toro var med.

Sophie
gav betyget:

Handlingen är utan tvekan filmens styrka. Den är visserligen en romantisk komedi, men har mer att erbjuda än majoriteten av filmerna i dess genre. Här blandas drama, romantik, humor och strålande skådespelare, och resultatet blir en ovanligt smart romantisk komedi. Jag kan verkligen se hur Vincent och Emily växer genom hela filmen och ger tyngd och budskap åt en film som lätt hade kunnat bli ett misslyckande.

Kort sagt en väldigt kul och speciell film som för tankarna till Chasing Liberty (2004). Den faller på att intrigen blir mer och mer komplicerad - för komplicerad - ju längre man tittar. Hade man valt att gå på en enklare linje och ge mer tid åt Vincents och Emilys relation hade jag absolut gillat filmen ännu mer.

Jag bara älskar Benicio del Toros karaktär Vincent - han är så fin! Av någon anledning för han tankarna till Johnny Depp's Jack Sparrow - jag tror att det har att göra med hur Jack Sparrow växlar mellan att vara i fullständig kontroll och sedan svänga och bli väldigt oorganiserad och nästan påtänd i trängande situationer. Jag uppskattade också hur Vincent inte ens kunde titta på Emily, eller låta henne titta på honom, i början av filmen.
"I once stole a Ferrari with a Chihuahua in the back. He made less noise than you do."

Near_Miss
gav betyget:

Jättebra manus, jättebra skådespelare, jättebra musik... allt är jättebra. :):):):):)

wildpalm
gav betyget:

Underbara Silverstone är som vanligt underbar, men filmen föll mig inte riktigt i smaken. Stark tvåa!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4196
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: