En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

De gröna slaktarna

Medlemmarnas medelbetyg: 2,9
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,9
(7 betyg)

Handling: Svend och Bjarne har tröttnat på att slava för den olidligt skrytsamme och kaxige slaktaren Holger, som för det mesta är hånfull och nedlåtande i sitt umgänge med dem. En dag tar de två mod till sig, begär avsked och öppnar en egen charkuteriaffär i ett av stadens sämre belägna områden. Det går inte heller särskilt bra i början för de nyblivna företagarna. Men av en händelse råkar Svend komma på en idé till en kötträtt, som innehåller annat än sedvanliga ingredienser som ko eller gris! Plötsligt köar kunderna utanför butiken. Ett nytt, oväntat problem uppstår för Svend och Bjarne, nämligen att anskaffa de mycket speciella råvarorna till den hemliga succéprodukten.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Anders Thomas Jensen
Originaltitel: De grønne slagtere
Ursprungsland: Danmark
Medverkande:
Line Kruse
Nikolaj Lie Kaas
Mads Mikkelsen
Nicolas Bro
Aksel Erhardtsen
Bodil Jørgensen
Ole Thestrup
Lily Weiding
Camilla Bendix
Hanne Løvendahl
Fler personer

Senaste recensionerna

IDie
gav betyget:

Den här filmen var riktigt läskig :l
Men mest av allt var den konstig...

carlstrom
gav betyget:

Inte riktigt lika bra som jag hoppats på. Mikkelsen är som bekant riktigt bra och det är verkligen kul att se han i en minst sagt egendomlig roll. Lie Kass är bra som Bjarne men förskräkligt dålig som sin tvillingbror Egil. Överlag så är det trevlig underhållning som är värd att ses. Svag trea.

The_Dude
gav betyget:

Det här är en kul och underhållande film med Mikkelsen och Lie Kaas i huvudrollerna som slaktare. En liten flirt med klassikern Delikatessen får man också med. Lie Kaas spelar en dubbel roll och gör också den förståndshandikappade Egil.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4354
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: