En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Pirater

Äventyr:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(16 betyg)
Sätt ditt betyg:

Pirater Köp filmen på Discshop
Äventyr:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(16 betyg)

Handling: Kapten Reds högsta önskan är att stjäla värdefull gammal aztekisk guldskatt från den fruktade och arrogante Don Alfonso, kapten på den spanska galären Neptun. Problemet är att kapten Red inte bara saknar ett ben, utan även större delen av sitt manskap efter en förlisning. Så han får nöja sig med att få hjälp avskeppskocken Boomako och The Frog, en ung, fumlig fransman. The Frog har förälskat sig i Don Alfonsos vackra fästmö Dolores, och hans känslor är besvarade. Det gör att kapten Red lyckas erövra Neptun, men Don Alfonso lyckas snart ta tillbaka sitt skepp. Den våldsamma kampen mellan de två ärkefienderna fortsätter, och det verkar som om det enda sättet att utse en segrare är genom ett klassiskt, storslaget sjöslag...

Fakta:
År: 1986
Regissör: Roman Polanski
Originaltitel: Pirates
Ursprungsland: Frankrike, Tunisien
Längd: 01:59
Ingår i tema: Pirater

Medverkande:
Walter Matthau
Cris Campion
Damien Thomas
Olu Jacobs
Ferdy Mayne
David Kelly
Tony Peck
Anthony Dawson
Richard Dieux
Jacques Maury
José Santamaría
Robert Dorning
Luc Jamati
Emilio Fernández
Wladyslaw Komar
Fler personer

Mest populära recensionerna

_Sara_
gav betyget:

Jag bara älskar piratfilmer, och den här är trovärdigare och mer äkta än många andra.

NHL
gav betyget:

En av Polanskis sämre filmer. Känns väldigt oinspirerat.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Lite för mycket buskis för mej för att få högre betyg, men fantastisk rekvisita, sceneri och kostymer (vilket den också Oscars-nominerades för men förlorade mot "Ett rum med utsikt" samma år).
Kostade 30 000 000 USD att spela in, men floppade på bio där den bara drog in 1 000 000 USD - låt er dock ej luras, se den, ett kul matinéäventyr! Imponerande Neptun byggdes på riktigt efter äkta spansk galeär-förlaga under 12 månader på Malta av skeppsbyggare från ön och 2 000 italienska båtsnidare, för 1/4 av budgeten, dvs 7,5 milj USD! Besökte Cannes hamn samma år med alla skådespelare i kostymer. Gjorde ett kort återintåg i show business 2004 i Finding Neverland som Kapten Kroks skepp (!). Ligger idag som flytande museum i Genua, Italien, och har under vattenytan ett stålskrov med en 400 hk motor.

carlstrom
gav betyget:

Detta var väl antagligen en av dem rullarna som inte bidragit till Polanskis erkända status. Men ändå små charmig matinè film som är lättsam att se egenom. Inget jag ser om däremot.

_Sara_
gav betyget:

Jag bara älskar piratfilmer, och den här är trovärdigare och mer äkta än många andra.

NHL
gav betyget:

En av Polanskis sämre filmer. Känns väldigt oinspirerat.

The_Dude
gav betyget:

Pirater är en mysig matinéfilm perfekt för söndagar med Walther Matthau i huvudrollen som Kapten Thomas Bartholomew Red. Kapten Red har blivit av med sitt skepp och driver tillsamman med Grodan (Cris Campion) då de får syn på den spanska galären Neptun. De blir upplockade av spanjorerna och väl ombord upptäcker Kapten Red att Neptun bär på en dyrbar last som det nu börjar planeras för hur man skall komma över…

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4397
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: