En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

13 snart 30

Romantik:
Komedi:
Drama:
Ungdom:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(265 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Romantik:
Komedi:
Drama:
Ungdom:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(265 betyg)

Handling: En 13-årig flicka längtar mest av allt efter att bli populär och eftertraktad. Under hennes födelsedagsfest leker man en lek som går ut på att man ska tillbringa sju minuter i en garderob. Det är en förödmjukande upplevelse för henne, och hon vägrar att komma ut när de sju minuterna är till ända för att undvika ytterligare kränkningar. Och när hon till slut ändå vågar sig ut upptäcker hon att det bara är fem dagar kvar till hennes trettionde födelsedag – och att hon är vackrare och mer intagande än hon någonsin kunnat drömma om.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Gary Winick
Originaltitel: 13 going on 30
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Medverkande:
Jennifer Garner
Mark Ruffalo
Judy Greer
Christa B. Allen
Andy Serkis
Kathy Baker
Phil Reeves
Alex Black
Alexandra Kyle
Renee Olstead
Joe Grifasi
Mary Pat Gleason
Merris Carden
Courtney Chase
Maz Jobrani
Fler personer
Bilder:

Copyright Sony Pictures Home Entertainment


Mest populära recensionerna

Blomman
gav betyget:

Okej, visserligen är det här en vanlig, förutsägbar, typisk romantisk komedi. Men den är faktiskt en helt okej vanlig, förutsägbar, typisk, romantisk komedi. Den var rätt mysig att kolla på,även om man visste slutet efter 20 minuter av filmen.
Men enligt mig kan det vara avkopplande att se sånna filmer ibland. Så det får en stark tvåa av mig. Annorlunda,förutsägbar..men helt okej.

Savannah
gav betyget:

Rätt okej tjejfilm som bärs upp av Jennifer Garner. Mark Ruffalo, som gör den manliga huvudrollen, är som vanligt mindre bra. Slutet är krystat, men visst är det en söt, hyfsat rolig och aningen romantisk film. Passar antagligen främst dem mellan 13 och 30 år!

tessan81
gav betyget:

Jag tycker det fanns väldigt lite underhållningsvärde i filmen. Det finns flera andra äldre filmer med samma tema som har lyckats SÅ mycket bättre, t ex Big. Det känns som att filmen går ut på att Gardner får visa upp sig i diverse outfits. Boring! Bra 80-tals musik dock!

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Emma84
gav betyget:

En riktig amerikaniserad feelgoodfilm. Men jag gillar den skarpt. Humorn finns och handlingen har ju faktiskt realistiska inslag eftersom många faktiskt känner som filmen berättar. Filmen höll verkligen tråden hela vägen vilket gjorde att man hela tiden satt som klistrad. Inget onödigt flams och det gillar jag.

Dront25
gav betyget:

Uäh.. Det här ger mig rysningar. Både filmen och Jennifer Garner. Jag köper det inte, helt enkelt. Svårare än så är det inte.

Nikoel
gav betyget:

Som väntat från en Disney film: Hjärtvärmande, spännande och stundtals rolig.

Linniz
gav betyget:

Handling: -
Oförutsägbar: -
Regissör: Gary Winick -
Skådespelare: Jennifer Garner +
Unik: -

Nienna
gav betyget:

En romantisk komedi. Ja, så mycket mer finns kanske inte att tillägga? Jag kan tänka mig att den för rätt målgrupp är ganska nostalgisk med mode, musik osv. Själva grejen att Jenna hamnar i sin egna 30-åriga kropp men fortfarande med sin trettonåriga hjärna leder såklart till många skratt men så mycket mer blir det dock inte..

henriette
gav betyget:

Det var länge sedan jag såg den här filmen. Men jag kommer ihåg vad den handlar och lite scener som är med i filmen. Jag kan inte säga att det är en bra film som man kommer ihåg och vill se den flera gånger. Jag tycker däremot att Jenifer är rätt val till filmen, hon gör det otroligt bra och det är nog mest tack vare henne att man kommer ihåg filmen. Jag ger den en två eftersom att filmen inte fastnade på minnet så bra och man är inte sugen på att se den igen.

Mer fakta:
Biopremiär: 2004-06-30
Filmpunkten-id: 4663
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: