En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Fighting Temptations, The

Medlemmarnas medelbetyg: 1,9
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,9
(7 betyg)

Handling: Darrin Hall har precis förlorat jobbet och jagas av fodringsägare över hela New York. När allt ser som mörkast ut får Darrin veta att hans faster Sally precis dött och lämnat efter sig en stor förmögenhet. Väl på plats i sin gamla hemstad Monte Carlo i Georgia, får dock Darrin veta att det finns en liten hake i fasterns testamente. För att få några pengar måste han först uppfylla fasterns sista önskan och leda stadens gospelkör till seger i den årliga gospeltävlingen. En närmast omöjlig uppgift med tanke på att Monte Carlos innevånare i det närmaste kan betecknas som tondöva.

För sin inre syn ser Darrin hur fasterns alla miljoner går upp i rök. Men så en dag stöter han ihop med Lilly, en fullfjädrar jazzsångerska med fantastisk röst och övertalar henne att bli medlem i kören. Lilly ingjuter inte bara nytt hopp i den lilla gospelkören hon väcker också känslor inom Darrin som han inte visste att han hade. Snart inser han att faster Sally efterlämnat något mycket värdefullare än en stor summa pengar...

Fakta:
År: 2003
Regissör: Jonathan Lynn
Originaltitel: The Fighting Temptations
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Nigel Washington
Chloe Bailey
Demetress Long
Ann Nesby
Faith Evans
Melba Moore
LaTanya Washington
Ricky Dillard
Larry John Meyers
Shirley Caesar
LaTanya Richardson
Wendell Pierce
Lou Myers
Cuba Gooding Jr.
Lourdes Benedicto
Fler personer

Senaste recensionerna

crazybaby
gav betyget:

Otroligt tråkig film som aldrig riktigt drar igång. Den verkar inte riktigt hålla upp handlingen, och vill tydligen ersätta det med att stoppa in så mycket gospel som möjligt.

Sophie
gav betyget:

Den här filmens absolut största brist är att den är så fruktansvärt tråkig. Ingenting varken engagerar eller roar, och Cuba Gooding demonstrerar tydligt sina tillkortakommanden som skådespelare. Ser honom tyvärr inte passa till något annat än biroller.
"Son, if that's ain't Jesus calling, shut it off."

lill_saasta
gav betyget:

en ganska bra film men så är ju också gooding en bra skådis..

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4680
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: