En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Timeline

Äventyr :
Fantasy:
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,4
(37 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Fantasy:
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,4
(37 betyg)

Handling: Berättelsen tar sin början i en liten fransk by, där en grupp arkeologistudenter arbetar med utgrävningar av ett medeltida slott och kloster. För gruppens ledare, professor Edward Johnston är projektet en gammal dröm som äntligen ser ut att gå i uppfyllelse.

Finansiär för utgrävningarna är högteknologiföretaget ITC, som dock har helt andra planer med projektet än att bevara medeltida kultur åt eftervärlden. Företaget är ökänt för sina ljusskygga affärer så när professor Johnston plötsligt försvinner misstänker hans studenter att ITCs grundare Robert Doniger ligger bakom försvinnandet.

Samtidigt hittar de en förseglad kammare i botten på det franska slottet. De lyckas gräva sig in i rummet och gör en chockartad upptäckt. Där, i en kammare som inte öppnats de senaste 600 åren hittar arkeologerna ett handskrivet meddelande från professor Johnston, en vädjan om hjälp daterat 1357…

Fakta:
År: 2003
Regissör: Richard Donner
Originaltitel: Timeline
Ursprungsland: USA
Längd: 01:56
Ingår i tema: Tidsresor

Medverkande:
Paul Walker
Frances O'Connor
Gerard Butler
Billy Connolly
David Thewlis
Anna Friel
Neal McDonough
Matt Craven
Ethan Embry
Michael Sheen
Lambert Wilson
Marton Csokas
Rossif Sutherland
Steve Kahan
David La Haye
Fler personer
Bilder:


Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en något annorlunda tidsresefilm som mest liknar en riddarfilm. Den verkar vara ogenomtänkt eftersom det finns uppenbara logiska luckor i filmen, samtidigt som den har en b-känsla över sig. Nej, filmer om tidsresor brukar inte funka (även om de är intressanta) och den här hamnar bland de sämre i den kategorin. Duger dock som lätt underhållning.

djerryg
gav betyget:

Ja, här så förväntade man sig en sci-fi film med spännande tidsresor, i alla fall efter att ha sett trailern till filmen. Men även om vissa saker var coola så tyckte jag det var segt när det plötsligt blev en riddarhistoria och plötsligt så byggde hela filmen på ett slag mellan England och Frankrike. ganska ok film ändå, men vänta er inget speciellt.

Senaste recensionerna

Yasmin
gav betyget:

Tycker den var rätt bra :) Gillar historia, så den passade mig.
Gerard Butler var väldigt bra medans Paul Walker var tråkig.

Bitta
gav betyget:

Det var min yngre syster som rekommenderade filmen och jag tror nog att en yngre publik uppskattar den på ett annat sätt än jag gjorde. Skådespeleriet var knappast imponerande och filmen är allt annat än överraskande. Paul Walker (Chris) passar fruktansvärt illa i sin roll och inte finns det någon som helst gnista mellan honom och Frances O'Connor (Kate) heller. Älskar skotsk dialekt och Gerard Butler (Marek) är bara för söt med sin entuseasm. En stunds enkel underhållning blir min slutgiltliga bedömning.

Miss_Archive
gav betyget:

Zzzzzz... Vilken uppfuckad (förlåt) skit.

Rune
gav betyget:

Ur usel särkilt med en ren och fin Paul Walker i huvudrollen. Jag har aldrig sett någon som passar in så dåligt i sin roll.

korp72
gav betyget:

Kanske inte så dålig som betyget. Jag har nog blivit påverkad av dom äckligt höga förväntningar jag hade på den här efter att ha läst boken. Om man inte läst den tidigare antar jag att man kommer tycka bättre om den men det är en usel filmatisering.

kendra
gav betyget:

Lite förutsägbar, men ok.

Indy_92
gav betyget:

Inte så bra!! Det här tidsresandet börjar bli lite för mycket!! Men en klart godkänd film!!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4699
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: