En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Cut

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,4
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Cut Köp filmen på Discshop
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,4
(7 betyg)

Handling: Under inspelningen av lågbudgetskräckisen "Hot Blooded" mördas filmens regissör och skådespelaren som spelar filmens mördare, och inspelningarna läggs ned. Efter det försöker flera personer att färdigställa filmen, vilket varje gång resulterar i att någon dör under mystiska omständigheter. Tolv år senare intresserar sig en grupp filmstudenter för "Hot Blooded", och den förbannelse som sägs vila över den. De beslutar sig för att göra vad ingen tidigare lyckats med - avsluta filmen. De lyckas övertala skådespelerskan Vanessa Turnbill, som spelade den kvinnliga huvudrollen i filmen, att lämna sin nuvarande tillvaro som avdankad såpaskådis och återuppta sin roll. Sedan beger de sig till platsen där filmen började spelas in tolv år tidigare i en isolerad del av landet, och i samband med att inspelningarna börjar, dör den första i filmteamet.

Fakta:
År: 2000
Regissör: Kimble Rendall
Originaltitel: Cut
Alternativ titel:The Curse
Ursprungsland: USA, Tyskland, Australien
Längd: 01:22
Ingår i tema: Slasher

Medverkande:
Molly Ringwald
Frank Roberts
Kylie Minogue
Geoff Revell
Jessica Napier
Sarah Kants
Stephen Curry
Matt Russell
Erika Walters
Cathy Adamek
Steve Greig
Sam Lewis
Paul Blackwell
Scott Heysen
Don Barker
Fler personer

Senaste recensionerna

Sophie
gav betyget:

Let's face it - en ökänd skräckfilm som aldrig blivit inspelad på grund av mystiska dödsfall där skådespelarna dör i samma ordning som manuset avser - det har setts förut. Det är inte vidare nyskapande, även om regissören säkert har tänkt sig det, och skådespelarna är inte heller mycket att hurra för. Ojämn, krystad och framför allt förutsägbar film som bara gör mig på dåligt humör. Jösses! Jag förväntade mig en kanske inte bra, men åtminstone provocerande eller smått äcklig, rysare - inte den här mesiga sörjan. Det enda hemska med filmen är tyvärr att underbara Molly Ringwald från lika underbara Breakfast Club har förpassats till en sådan här skitfilm. Jag sörjer.

shoeman
gav betyget:

Redan när jag såg omslaget i videobutiken insåg jag att jag var tvungen att se den här filmen.
När jag sedan såg flimen insåg jag att jag var tvungen att kräkas...

Oerhört dålig, förutsägbar, långtråkig, enkelspårig film, en enorm besvikelse utan några höjdpunkter.

wildpalm
gav betyget:

Ännu en hyfsad slasherfilm med bl a Kylie Minogue i liten biroll. Höjer sig väl lite över det normala vad gäller standarden på liknande filmer. Stark tvåa!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4939
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: