En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Return to Sender

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,2
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,2
(5 betyg)

Handling: Charlotte Cory är dödsdömd och sitter i dödscellen i väntan på att straffet ska verkställas. Hon är dömd för kidnappning och barnamord, och när hon blir kontaktad av Frank Nitzche är det bara för att han vill sälja hennes historia till skandalpressen. Men långsamt blir Frank gripen av Charlottes historia och han befinner sig snart i en kamp på liv och död mot klockan, i färd med att lösa en gåta och ett mord och kanske även rädda en dödsdömd, vars tid är på väg att rinna ut. I Return to Sender hamnar dödsdömda Charlotte Cory, spelad av Connie Nielsen (Bröder, Gladiator), i ett fruktansvärt dilemma. Frank (Aidan Quinn från Höstlegender) försöker att gräva upp sanningen om fallet i sista stund. Den internationellt kände och Oscarbelönade regissören BILLE AUGUST har skapat en intensiv och nervkittlande thriller som sprider budskapet att det FINNS försoning och förlåtelse även i en värld där försoning och förlåtelse inte tycks existera: i dödscellerna på ett högsäkerhetsfängelse i Oklahoma.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Bille August
Originaltitel: Return to Sender
Ursprungsland: Kanada, Danmark, USA
Längd: 01:44
Medverkande:
Connie Nielsen
Aidan Quinn
Mark Holton
Kelly Preston
Tim Daly
Randy Colton
Darryl Cox
Jay Michael Ferguson
Chris Freihofer
Jules Loth
Mark Ryan
Brian Shoop
Fler personer

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

för lik dead man walking på nåt sätt för att den ska vara bra

Shining_pearl_
gav betyget:

En film som engagerar och intresserar. Den var grymt spännande. Rekommenderas!

Sophie
gav betyget:

Return to Sender är en thriller i samma anda som Life of David Gale (2003). Det är dock en hel del som skiljer filmerna åt. I Life of David Gale är historien visserligen lite väl trasslig, men den engagerar betydligt mer än denna som berättas på ett ohyggligt rakt och oengagerande sätt. Jag kunde inte uppamma någon sympati för någon av karaktärerna. Skådespelarna gör rätt dåliga prestationer hela bunten. Connie Nielsen och Kelly Preston tillhör knappast Hollywoods toppskikt, men Aidan Quinn brukar vara bättre än så här. Filmen bjuder på en makalös vändning som visserligen var smått hårresande, men också störande orealistisk. Aldrig att det skulle kunna inträffa i verkligheten.
En annan grej jag stör mig på är Frank Nitzches motiv. Det konstateras på filmfodralet att han gör det för att sälja en story, men i filmen nämns det knappt alls. Jag förstår överhuvudtaget inte vad han sysslar med, och det känns krystat och amatöraktigt. Kort sagt en trist film med ojämnt tempo, sisådär avrundning och en plot helt utan finess.

producenten
gav betyget:

Helt klart en bra film. Men den var ganksa förutsägar. Det fanns ändå en känsla i filmen som den lyckades leverara. Bra skådespelare! Snygga miljöer.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 5095
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: