En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

U-Boat

Krig:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,4
(8 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Krig:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,4
(8 betyg)

Handling: Under Hitlers dramatiska ubåtskrig under andra världskriget, så råkar u-båten U.S.S Swordfish ut för en smittsam form av hjärnhinneinflammation. De hamnar i en eldstrid med en tysk u-båt och kommer undan svårt skadade, samtidigt som de snabbt får överge sin u-båt. De blir upplockade av den tyska u-båten U-boot 429.

Snabbt börjar även den tyska besättningen bli sjuka och dö. Kaptenen över den underbemannade tyska u-båten ser inget annat än att tillsammas, med de amerikanska besättningsmännen, försöka rädda sina egna liv!

Fakta:
År: 2004
Regissör: Tony Giglio
Originaltitel: In Enemy Hands
Ursprungsland: USA
Längd: 01:34
Ingår i tema: Andra Världskriget

U-båtar

Medverkande:
William H. Macy
Til Schweiger
Scott Caan
Lauren Holly
Thomas Kretschmann
Rene Heger
Matt Lindquist
Jeremy Sisto
Ian Somerhalder
A.J. Buckley
Clark Gregg
Chriss Anglin
Xander Berkeley
Vanessa Branch
Tom DeGrezia
Connor Donne
Chris Ellis
Patrick Gallagher
Andy Gatjen
Carmine Giovinazzo
Sam Huntington
Branden R. Morgan
Sascha Rosemann
Dave Secor
Justin Thomson
Sven-Ole Thorsen
Roy Werner
Fler personer

Senaste recensionerna

Sophie
gav betyget:

En så pass karaktärsdriven film som denna behöver inte nödvändigtvis en startsträcka för att fånga tittarens intresse, men i In Enemy Hands (2004) dröjer det i själva verket en god stund innan jag som tittare blir engagerad. Om det beror på det trista skådespelet eller klichéerna som avlöser varandra i alltifrån snyftardialoger till överdrivet melodramatiska trudelutter låter jag vara osagt, men intresset är, åtminstone trettio minuter in i filmen, övervägande lågt.

När det väl börjar hända grejer trappas tempot upp mycket snabbt, och fastän det ibland är svårt att hänga med i svängarna så gillar jag det jag ser. Det är visserligen sant att det är tufft att kategorisera den här filmen, som inleds som en typisk krigsfilm, trevar åt thrillerhållet och avrundas som ett drama, men detta är trots allt ingen nackdel - helheten överträffar mina förväntningar och frigör sig från de klyschor som irriterade mig i början av filmen. Faktum är att det är med tanke på hur historien utvecklar sig, och den spända relationen mellan amerikanerna och tyskarna, som detta skiljer sig från mängden och gör ett bestående intryck som en något slarvig, men ack så fängslande, historia. Scenografin är inget vidare, och den där autentiska känslan lyser med sin frånvaro då jag enkelt skulle kunna förväxla dessa odisciplinerade amerikanska soldater med trotsiga tonåringar. Min trea vacklar här och var, men kvarstår.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en tämligen trovärdig film där tyskarna för en gångs skull snackar tyska och inte engelska. Filmen känns inte överdrivet vinklad med ett par undantag (till amerikanarnas fördel förstås). William H. Macy känns felplacerad i huvudrollen, vilket jag tyckte han gjorde i Fargo också. För övrigt tycker jag den är snyggt filmad och betyget får bli en stark tvåa.

infinite
gav betyget:

Precis som jag har skrivit ovan.

Bra krigs-drama film.
Värd att ses...
Stark 3:a

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 5778
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: