En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Ali G in da House

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(103 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(103 betyg)

Handling: Assisterad av sitt lojala team, West Staines Massive, och sin flickvän 'me Julie' framstår Ali G som den mest otroliga av hjältar. Han är oövervinnerlig, omättlig och självklart oemotståndlig för kvinnorna!

Fakta:
År: 2002
Regissör: Mark Mylod
Originaltitel: Ali G Indahouse
Ursprungsland: Storbritannien, Tyskland
Längd: 01:28
Medverkande:
Sacha Baron Cohen
Michael Gambon
Charles Dance
Kellie Bright
Martin Freeman
Rhona Mitra

Mest populära recensionerna

film_alex
gav betyget:

Det roliga med Sacha Cohen är ju att han träffar riktiga människor och det är därför som The Ali G show med Borat, Ali G och Bruno är så roligt, men här larvar han bara omkring med ett gäng andra skådisar som bara skämmer ut sig själva.

wildpalm
gav betyget:

Den var bättre andra gången jag såg den. Ibland är det lite väl tilltaget humormässigt, på gränsen till bisarrt. Men jag tycker det ändå stundtals är genialisk komik Cohen skapar. Mitra är obeskrivligt vacker. Stark tvåa!

Senaste recensionerna

mysgrabben
gav betyget:

Tyckte den va rolig och underhållande så därför den får en 3:a.

a_queer_star
gav betyget:

Fånig med små rolig här och där i filmen. Godkänt får den absolut, en 2:a

Filmälskarn
gav betyget:

Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig att den skulle vara! Rolig och underhållande. Självklart sevärd för min del.

Shining_pearl_
gav betyget:

Mycket löjligt, men också ganska komiskt. Fungerar att kolla på om man inte har något bättre för sig. Godkänd.

Emiam
gav betyget:

En 2 som film & i sin egen genre.

Taglines: Cleaning Da Filth From Da PM's Hood / Vote Ali G / Tax Da Panty / Me Iz Introducin A White Paper / Blair Beware / Guess Who's In Da House?

Naja, det är alldeles för långt mellan de roliga skämten i denna film. Dock är de just roliga skämten just riktigt roliga.
Jag gillar under bältes-humor och det finns det en del av i denna film. Jag gillar också när man på ett "rätt" harmlöst sätt häcklar stora, kända, offentliga, allvarliga människor med tyngd liksom - t ex politiker eller pricken över i:et här: drottning Elizabeth II. Detta blir också riktigt roligt.
Cohen är helt ok och stundtals, som sagt, lysande, men väl värd att nämna är även Martin Freeman som Alis bästa gängpolare - den bästa roll jag sett honom i hittills (200805). Han är riktigt skön som snackande, rappande, rimmande. Dessutom har Baron Cohen och Freeman riktigt bra samspel - det märks att de har kul ihop. Gambon och Dance kör på rutin. Mitra är bara för overkligt snygg. Campbell är också hon fortfarande snygg.
Men... filmen hamnar INTE i DVD-samlingen just för att den är så billig - både bokstavligt och bildligt. Lite mer arbete på manuset hade gjort sitt. Och kanske skulle de inte låtit Baron Cohen få improvisera så mycket som det känns som han gör, för det blir inte genomtänkt.

Trivia: Body count - 11

Sweet_Jenny
gav betyget:

Ganska bra film, går att se. Trodde att den skulle vara sämre dock. Såg den 2008 i April första gången... den var bättre än förväntat! Sevärd.

Flora
gav betyget:

väldigt rolig och oseriös film. bra om man behöver muntras upp...

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 584
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: