En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Lantana

Drama:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(11 betyg)

Handling: En kvinna försvinner. Fyra äktenskap dras in i ett snårigt nät av kärlek, svek, sex och död. Alla kommer inte att överleva. Lantana är en psykologisk thriller om kärlek. Om de misstag vi gör, om de konsekvenser vi måste ta, och om de försök vi gör att ställa allt tillrätta.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Ray Lawrence
Originaltitel: Lantana
Ursprungsland: Tyskland, Australien
Längd: 02:01
Medverkande:
Anthony LaPaglia
Geoffrey Rush
Barbara Hershey
Kerry Armstrong
Rachael Blake
Russell Dykstra
Daniella Farinacci
Peter Phelps
Leah Purcell
Glenn Robbins
Jon Bennett
Melissa Martinez
Owen McKenna
Nicholas Cooper
Fler personer

Senaste recensionerna

carlstrom
gav betyget:

Skickligt regisserad och redigerad rulle som via smart berättarteknik alltid får tittaren att vilja se vidare. Fotot håller det rätta kontrastet gentemot filmens handling och höjer därmed känslan enormt. Jag själv uppfattade som att filmen förespråka vikten av familj och samhörighet, vilket jag personligen tror de flesta gör. Men det som är så trevligt med lantana är att den ändå är så mycket mer än bara det plana budskapet som man till en början skapar sig, det är en påminnare om hur man lever sitt eget liv.

Khori
gav betyget:

En spännande historia som väver samman många olika personers liv. Det är svek, otrohet och lögner blandat med avundsjuka och en kvinnas försvinnande. Jag tyckte filmen var bra och oförutsägbar men kanske lite tråkigt att det blev fokus på en polisutredning i slutet av filmen. Polisfilmer finns det tillräckligt av från början. Dock bra att de fokuserade på individernas känslor och relationer. Svårt val mellan en trea och fyra. Eg. 3,5.

Hilts
gav betyget:

Riktigt bra och engagerande drama.
Den var väldigt stämningsfull och välspelad.
Betyg=4,5.

Savannah
gav betyget:

Mycket sevärd och välspelad film - men förvänta er ingen action. Relationerna står i fokus, och med det missförstånd, svek och försoning. Se den.

Czechflash
gav betyget:

Då jag förväntade mig en thriller blev jag lite besviken då det visade sig främst vara ett relationsdrama. Sevärd, men hade kunnat vara bättre.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 600
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: