En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Patch Adams

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(34 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(34 betyg)

Handling: Den handlar om Hunter "Patch" Adams, som skriver in sig själv på ett psyksjukhus efter ett självmordsförsök. Där inne finner han sig själv genom att komma på att han vill hjälpa människor. Då börjar han en läkarlinje. Men han är väldigt frustrerad över att förstaårseleverna inte får komma i kontakt med patienterna. Så han bryter mot denna reglen och
lyckas med att höja levnadsstandarden på sjukhuset. Han är många gånger på väg att relegeras men hans fina betyg och kontakt med patienter räddar honom...

Fakta:
År: 1998
Regissör: Tom Shadyac
Originaltitel: Patch Adams
Ursprungsland: USA
Längd: 01:55
Medverkande:
Robin Williams
Daniel London
Monica Potter
Philip Seymour Hoffman
Bob Gunton
Josef Sommer
Irma P. Hall
Frances Lee McCain
Harve Presnell
Daniella Kuhn
Peter Coyote
James Greene
Michael Jeter
Harold Gould
Fler personer

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

En intressant, komisk och gripande film med bra budskap. Var en trevlig överraskning. Sevärd.

dawe100
gav betyget:

Helt okej rulle med bra skådisar, dock så var lite av en besvikelse eftersom vad jag förväntat mig var att få se lite mer av en komedi. I mina ögon var det här närmare ett drama även fast humorn dyker upp då och då. Samt ganska gripande och har en viss poäng, dock inget jag rekommenderar.

vinnarn
gav betyget:

En underhållande och gripande film. Efter att Adam upplevt sitt nyuppvaknande i livet bestämmer han sig för att bli en doktor och hjälpa andra, fast på ett lite mer annorlunda sätt än vad 1970-talets medicinska yrkeskår var vana med. Robin Williams charmar och gör en enastående rollprestation enligt mig. Filmen lockade fram både glädje och sorg hos mig. Det blev några vattniga ögon där vid sluttampen. 4 starka poäng! Rekommenderas!

zpexan
gav betyget:

En bra film, då Patch hjälper de cancersjuka barnen genom att få dem att skratta och tillfälligt glömma bort smärtan och tillfrisknar snabbare med en gnutta hopp.

Canucks_
gav betyget:

Grymt bra film :) Har det mesta faktiskt. Glädje, sorg.. ja, det mesta som sagt.

Stark 4:a.

Emiam
gav betyget:

Nr 75 på min Topp 250.

Taglines: Based On A True Story. / Laughter is contagious.

En av mina favoritfilmer som strålar av optimism och livsglädje. Håller med Niina: en bra kombination av sorg och glädje. Fascinerande att se hur pass bra Robin Williams faktiskt är även som dramaskådis (ej bara komiker), vilket många inte tror han hanterar, men hans register är rätt brett.

Denna läkare (s positiva syn) är en av flera ideal som jag plockar av i mitt liv för att göra till "mitt" som lärare, dvs för att försöka bilda den perfekta pedagogen m en riktigt bra & hälsosam människosyn.

Trivia: The poem that Patch reads to Corinne is an English translation of "Sonnet XVII" by Pablo Neruda (the same Neruda which the film Il Postino is partly about). / During filming, Robin Williams and the rest of the cast and crew worked closely with the Make-A-Wish Foundation to fulfill the fantasies of several children who were at the time undergoing cancer treatment. The children appeared with Williams in scenes at the pediatric ward.

Kejnoo
gav betyget:

En riktigt bra film sim verkligen får en att skratta, gråta och tänka. Robin Williams är perfekt för rollen som Patch. Se den om du inte sett den !

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 614
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: