En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Notting Hill

Romantik:
Komedi:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(339 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Romantik:
Komedi:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(339 betyg)

Handling: William Thacker äger en liten bokhandel som för en slumrande tillvaro. En dag kliver den berömda filmstjärnan Anna Scott in i hans affär - och hans liv.

Fakta:
År: 1999
Regissör: Roger Michell
Originaltitel: Notting Hill
Ursprungsland: USA, Storbritannien
Längd: 02:04
Ingår i tema: Metafilm

Medverkande:
Julia Roberts
Hugh Grant
James Dreyfus
Rhys Ifans
Hugh Bonneville
Emma Chambers
Tim McInnerny
Gina McKee
Richard McCabe
Alec Baldwin
Fler personer
Bilder:

Copyright Polygram Filmed Entertainment


Mest populära recensionerna

carlstrom
gav betyget:

Blaskig och "sockersöt" film med ett semi-budskap och världens träigaste britt Hugh Grant. Filmer i typ med denna är något jag finner otroligt dåligt, förstår inte hur folk kan se det som underhållning då jag personligen finner det som ren vanskapelse till film.

frasmannen
gav betyget:

En av de bästa, antagligen den bästa av de romantiska komedierna man sett, vilket i och för sig inte är så svårt. Romantiska komedier brukar vara romantiska men roliga brukar man inte kunna beskylla dem för att vara. Möjligen lite smågulliga och tragiska. "Notting Hill" lyckas dock få mig att skratta högt många gånger. Ett roligt manus med en mycket bra dialog förvaltas mycket bra av skådespelarna som känns som klippta och skurna för sina roller. Det gör faktiskt inget att Hugh Grant spelar samma osäkre, stammande ur-engelsman ytterligare en gång.

Biologen
gav betyget:

Den här filmen är en av de stora. En saga att kliva in i för alla oss som nån gång känt oss ensamma, miserabla och olyckligt kära. Manus, huvudkaraktärer och bifigurer är lysande, men över alla lyser förstås Julia Roberts. Den trevande vardagstaffligheten möter men finns också i de ouppnåligas verklighet. Filmen plockar också lite olika genrer, humor, drama, Jönssonliganbiljakt på slutet. Precis samtidigt som den här engelskproducerade filmen gick upp, hade en annan film med Julia Roberts premiär, The Runaway Bride. Den senare, amerikanskproducerad, är platt som en pannkaka i jämförelse.

Senaste recensionerna

madeleine_g
gav betyget:

Ganska så gullig måste ja säga <3

Rymdis
gav betyget:

Har en del bitar som är charmiga, särskilt i början, men tyvärr håller det inte hela vägen utan blir snabbt som en romantisk komedi typ 1A. Men den funkar väl att slötitta på.

Dront25
gav betyget:

Romantiska (komdedier) filmer är inget jag föredrar precis. Faktum är att det är de filmer som är mest krystade, fylla av klichéer och kom igen, hur troligt är det att det händer på riktigt? Iallafall så finns det undantag. Notting Hill är en av dem. Väldigt mycket tack vare Roberts.

guldis25
gav betyget:

ganska rolig och bra film tänker inte skriva nått mer

issun
gav betyget:

Julia Roberts och Hugh Grant är så otroligt färglösa att Rhys Ifans får bära filmen på sina axlar till ett godkänt. Utan Ifans hade filmen varit under all kritik.

Baijna
gav betyget:

Filmen är riktigt bra och har en gullig handling :)
En av mina favoritfilmer.

JoyRide
gav betyget:

Detta var den första julia robertsfilm jag såg och jag fullkomlit älskade den från första stund. En hemskt mysig och rolig film ! Ett måste i DVD samlingen ! :D

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 622
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: