En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dubbelgångare

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(13 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(13 betyg)

Handling: Bröderna Mantle är enäggstvillingar och framgångsrika gynekologer. Den ene av dem har dock ett mycket bättre självförtroende och lyckas alltid förföra de kvinnor han möter. Men när han tröttnar på dem, låter han sin bror överta dem, dock utan deras vetskap.

Fakta:
År: 1988
Regissör: David Cronenberg
Originaltitel: Dead Ringers
Ursprungsland: Kanada, USA
Längd: 01:55
Medverkande:
Jeremy Irons
Geneviève Bujold
Shirley Douglas
Heidi von Palleske
Barbara Gordon
Lynne Cormack

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

Handlingen lät bra, därför valde jag att se denna film. Men blev besviken. Detta är en rätt ointressant thriller, med skum stämning. Får dock godkänt iallafall, fungerar att kolla på om man absolut inte har något bättre för sig.

Czechflash
gav betyget:

Intressant till en början, ja första halvan ungefär, men sen när det börjar gå utför för tvillingarna går det också utför för filmen och jag tappar allt mer intresset.

Jeremy Irons måste dock nämnas som gör två mycket fina rollprestationer som tvillingarna. Har sett bättre av Cronenberg.

Xenomorph
gav betyget:

Cronenberg imponerar när han byter inriktning från skräck till psykologiskt drama. Filmen är trots det typiskt Cronenberg.

carlstrom
gav betyget:

En slags psykiskt surrealistisk skräckfilm som verkligen skänker obehag. En av Cronenbergs bästa om inte den bästa. Irons är sjukligt bra i sin roll och skrämmer en ordentligt med sina sjuka gestaltningar. Stämningen var exakt så den skulle vara. +4

Mackie
gav betyget:

Håller med Moonlighting. Gripande, skrämmande, fantastisk helt enkelt. Jeremy Irons gör en insats som borde rankas som bland de bästa någonsin, i alla fall på 80-talet. Filmen är så mycket och lyckas med så mycket - den skildrar deras relation med allt vad syskonkärlek innebär, men den har också så mycket mer. Det är också äkta Cronenbergkänsla i den, lågmäld ibland med mollstämning, fokus på kroppen, han tränger verkligen in i psyket på huvudpersonerna... Kort och gott en fantastisk filmupplevelse.

Moonlighting
gav betyget:

David Cronenbergs tveklöst bästa film...

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 6522
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: